Camping Anjou

De Anjou is een historie- en cultuurrijke streek die gelegen is op het kruispunt van Bretagne, de Maine, de Touraine en de Poitou.

Vakantie op een camping Anjou
De Anjoustreek, die vooral bekend staat als gerenommeerd wijngebied, kent een mild klimaat dat bijzonder geschikt is voor de druiventeelt. Naast het aangename klimaat zijn de bodem en rotsen van tufkrijtsteen een van de bijzonderheden van deze streek: uit dit poreus gesteente worden huizen, kelders en kwekerijen van Parijse champignons gehouwen. U kunt ze gedurende het hele jaar bezoeken. Maar de Anjou is ook een koninklijke streek waar aan de Loire vele kastelen en bouwwerken uit de Renaissance te vinden zijn. Een bezoek aan de Loirekastelen is dan ook een must tijdens een campingvakantie in de Anjou. Enkele bezoektips zijn: het Kasteel van Brissac, ook wel de “Reus van de Loirevallei” genoemd, het uit het water oprijzende kasteel van Plessis-Bourré, het kasteel van Angers, hoofdstad van de Anjou, en het indrukwekkende kasteel van Saumur… Al deze kastelen zijn prachtige getuigen van het rijke en roemruchte verleden van de Anjoustreek.

 

Camping Anjou
Tijdens een campingvakantie in de Anjou geniet u vooral van de natuur, de uitgestrekte bossen en prachtig groene velden. Pak de fiets en maak een verkwikkende en avontuurlijke tocht op de kilometerslange en prachtig langs de Loire aangelegde fietspaden. Doe in juni mee aan het gezellige Fête du Vélo waarbij zo’n 20.000 fietsers zich op de speciaal gereserveerde fietspaden storten. En liefhebbers van vintage kunnen zich uitleven tijdens het fantastische Vintagefietsen-festival in Saumur!

Als u ook nog naar de heteluchtballonwedstrijd Montgolfiades van Brissac gaat, wordt uw vakantie helemaal een sprookjesachtige aangelegenheid. Het prachtige tafereel van honderden opstijgende heteluchtballonnen zal op u en uw kinderen beslist heel veel indruk maken.

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×