Camping "Chapelle de la Joie"

Deze fraaie 15e-eeuwse pal aan zee gelegen kapel heeft voor zeelieden altijd al een zeer belangrijke rol gespeeld. Mis vooral het indrukwekkende feest niet dat zich daar elk jaar op 15 augustus afspeelt!

Campingvakantie "Chapelle Notre-Dame de la Joie"

De "Chapelle de la Joie" is een van de monumenten die u gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Penmarch: dit bijzondere, naast een calvaire gelegen stenen gebouw bevindt zich, veilig afgeschermd door een dijk, direct aan zee. Het is als een stille provocatie van de elementen, alsof de stenen de woeste zee willen uitdagen!

Het sobere interieur van dit bouwwerk met zijn aangrijpende beelden herinnert aan het feit dat de kapel ooit de rijkste van de streek was…

 

De in de 15e eeuw gebouwde "Chapelle de la Joie" speelt met name voor zeelieden een belangrijke rol: dit was de plek waar werd gevierd dat ze de golven en stormen hadden overleefd! Daarom wordt er elk jaar op 15 augustus een groot religieus feest met zang en dans georganiseerd. Misschien heeft u wel het geluk dit grootse evenement van dichtbij mee te maken en de schitterende Bretonse klederdracht te kunnen bewonderen… U zult uw bezoek aan de "Chapelle de la Joie" nooit meer vergeten!

 

Chapelle Notre Dame de la Joie

29760 Penmarch

Voor meer informatie: www.penmarch.fr

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×