Camping Klooster van Sant Pere de Rodes

Hoog in de bergen kijkt het klooster van Sant Pere de Rodes majestueus uit over de Middellandse Zee. Verken de indrukwekkende ruïnes tijdens een buitengewone vakantie aan de Costa Brava.

Campingvakantie Klooster van Sant Pere de Rodes

520 meter boven de zee, ingebed in een opmerkelijk landschap, vindt u het klooster van Sant Pere de Rodes, de parel van de Catalaanse romaanse kunst. Het gebouw uit de 10de eeuw werd op het hoogste punt van El Port de la Selva opgetrokken en biedt een ongelooflijk uitzicht over L’Empordà. Het klooster heeft een rijke geschiedenis, waarvan onder meer enkele ruïnes uit de Romeinse oudheid getuigen. De combinatie van kunst en natuur levert een spectaculair panorama op waar u meteen weg van bent.

Camping Klooster van Sant Pere de Rodes

De rondleiding focust op een twintigtal elementen zoals het bovenklooster – het hart van het complex – en de kerk met haar originele vierkante toren. In de voormalige kloostercellen is een café ondergebracht waar u even op adem kunt komen. Het klooster is één van de meest bezochte monumenten van Catalonië. Uw vakantie aan de Costa Brava is dan ook een buitenkansje om het klooster van Sant Pere de Rodes met eigen ogen te zien.

 

Camí del Monestir, 

17495 El Port de la Selva

Girona, Spanje

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×