De Monte Toro, het hoogste punt van het eiland Menorca.

De Monte Toro, de enige berg van het eiland Menorca, is slechts 358 meter hoog maar biedt een panoramisch uitzicht over het hele eiland. Bij mooi weer kunt u zelfs het eiland Mallorca zien liggen, toch zo’n 40 km verderop!

Focus op Monte Toro

El Toro, zoals de Monte Toro wordt genoemd, bevindt zich in het midden van het eiland, in de gemeente Es Mercadal. Op de top bevindt zich het heiligdom met het houten beeld van La Virgen del Toro, de beschermheilige van Menorca. Gebouwd in 1670 bovenop een gotische kerk, dankt het zijn naam aan een legende die vertelt hoe een stier (‘toro’ in het Spaans) de monniken hielp om de Maagd te ontdekken.

 

Wat staat er op het programma?

Bezoek de kerk van de Maagd en bewonder het imposante beeld van Christus de Verlosser ter nagedachtenis van de Menorcanen die tijdens de oorlog in Marokko omkwamen. Bent u aan een pauze toe, dan kunt u terecht in een souvenirwinkel en een bar-restaurant met terras en magnifiek uitzicht. Sportievelingen kunnen deze plek met zijn prachtige natuur op de fiets of tijdens een parapentevlucht verkennen.

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×