Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

Camping Château de Fonrives Agen, Lot et Garonne

« Een stukje paradijs in een historische streek met een rijk cultureel erfgoed »

8.2 10 521 scores Recensies

In de buurt van camping Château de Fonrives

De Lot-et-Garonne verbergt tal van schatten... Er zijn eindeloos veel redenen om uw vakantie op de camping Château de Fonrives geweldig te vinden, of het nu gaat om de gastronomie, de 'art de vivre', de authentieke natuur, de beroemde kastelen en grotten of gewoon om rustige wandelingen langs de rivier de Dordogne. 

Camping Château de Fonrives
Yelloh Village Château de Fonrives
47210 Rives
FRANKRIJK
+33 (0)5 53 36 63 38
Website van het dorp

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 44° 39' 26''
Lengtegraad: E 0° 43' 53''
Bereken uw route


Ligging
Villeréal, 3 km
Luchthaven van Bergerac, 30 km
Station van Bergerac, 30 km
In Lascaux reist u maar liefst 17000 jaar terug in de tijd! Kom en ontdek een exacte replica van de Grot van Lascaux. U zult absoluut niet teleurgesteld zijn!
De ideale bestemming voor een campingvakantie? De regio Nouvelle-Aquitaine natuurlijk! Deze regio in Zuidwest-Frankrijk kan prat gaan op een heleboel historische schatten, tal van culturele hotspots en heel veel natuur.
Ontdek tijdens uw campingvakantie in de Périgord in de Dordogne de schitterende landschappen en het unieke culturele en culinaire erfgoed.
Agen, een stad vol geschiedenis en tradities, nodigt u uit voor de ontdekking van haar erfgoed. Agen, rivierstad bij uitstek, heeft steeds een bijzondere band gehad met water. In het westen stroomt de Garonne, terwijl meer noordwaarts het canal al de aandacht opeist. Deze waterwegen hebben hun stempel gedrukt op de stad Agen en een grote invloed uitgeoefend op haar geschiedenis en cultuur.
Natuur, cultuur en gastronomie: de stad Bergerac heeft meer dan één troef om u te bekoren! Laat u bekoren door de verschillende facetten van het land van Bergerac: hier zijn natuur en erfgoed koning! Gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, draagt elke steen nog de historische voetafdruk. Tijdens uw campingvakantie dicht bij Bergerac moet u zeker eens rondwandelen in het stadscentrum, langs de zonovergoten gevels van de eeuwenoude gebouwen, en de vakwerkhuizen uit de vijftiende eeuw bewonderen. Maak een omweg langs de kades van de Dordogne en misschien kunt u er zelfs aan boord stappen van een gabarre, een traditionele boot, voor een riviertocht in het kielzog van de wijn- en houtverkopers!
Hier waant u zich in een filmdecor, in de voetsporen van de musketiers! Uw campingvakantie in Sarlat, midden in een bosrijk gebied, verplaatst u naar een wondere wereld. Een campingvakantie in Sarlat is een terugkeer naar een rustige, natuurlijke levensstijl. Hier schenkt de natuur u haar mooiste juwelen.

Een streek met een rijk erfgoed

Land van kastelen en bastides is Lot-et-Garonne een uitzonderlijke streek die door liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis zeer gewaardeerd wordt. Of het nu tijdens een bezoek is aan karaktervolle dorpjes aan de oevers van de Dordogne en aan een uniek plaatsje zoals Sarlat, of u nu valt voor de charmes van de versterkte bastides van het statige en indrukwekkende Château de Bonaguil of u verkiest te luieren op een terrasje in de schaduw van de eeuwenoude vakwerkhuizen, de geschiedenis is alom aanwezig tijdens uw campingvakantie.

Hulde aan de kunst van het leven

U bevindt zich in het hart van het land van de gastronomie en het goede leven! Tijdens de maaltijden kunt u genieten van alle culinaire hoogtepunten van Zuidwest-Frankrijk, van ganzenlever tot specialiteiten met pruimen of met eend. Maak gebruik van uw campingvakantie in Lot-et-Garonne om de waarden van deze regio te ontdekken gebaseerd op tradities en feesten, van bodega's tot paardenrennen. U kan ook, weliswaar met mate, kennismaken met de vele wijnen die de streek rijk is: Pecharmant, Monbazillac, Cahors, Duras, ... Alle smaken van de regio bevinden zich in uw glas!

De feesten van het Zuidwesten

Vakantie wordt hier op een andere manier beleefd! De levensstijl van het Zuidwesten laat zich zelfs op de kleinste dorpspleintjes voelen! In de lokale bodega’s kunt u op de klanken van de banda’s, de plaatselijke fanfares, volop genieten. Dit grote traditionele feest is telkens heel spectaculair en verenigt enkele dagen lang alle generaties in de straten en op de pleinen van deze stad. Laat uw vakantie verlopen in het teken van gezelligheid en de typische levensstijl!

Langs de Dordogne

De Dordogne, vreedzaam stromend tussen haar brede oevers, ademt kalmte en rust uit. Ze bezorgt uw vakantie een element van ontspanning en verademing. De kwaliteit van het water van de Dordogne maken haar een ideale rivier om in te zwemmen vanaf één van de talrijke aangelegde (maar onbewaakte) stranden. En waarom ook niet gebruik maken van de rivier voor een partijtje vissen of een riviercruise aan boord van een gereconstrueerde Schip of van een kano?

De rust en de natuur

Een tocht langs de wegen van Lot-et-Garonne, tussen fruitbomen en zacht glooiende heuvels is werkelijk een feest voor alle zintuigen. De subtiele geur van de bloemen, de zuivere lucht die uw longen vult en de groene landschappen die zich voor uw ogen ontvouwen, zorgen voor een betoverende campingvakantie in het Yelloh! Village Château de Fonrives! Zowel voor een wandeling van enkele uren als voor een echte dagtocht vindt u zeker een parcours dat bij u past.

Prestigieuze sites

U bevindt zich in een streek die uiterst geschikt is om wandelingen of trektochten te maken: met haar tarijke grotten, charmante dorpen zoals het plaatsje Sarlat en de vele markten waar lokale producenten hun waren aanbieden, wordt het een moeilijke keuze! Talrijke dorpen die voorzien zijn van het label “Mooiste dorpen van Frankrijk” zoals Monpazier, Monflanquin, Villeréal, Pujols en Belvès laten u terugreizen in de tijd. U gaat na uw bezoek aan de vestingtoren van Gavaudun of het kasteel van Bridoire weer met ontelbaar veel herinneringen naar huis. 

×