Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

In de buurt van camping Château de Fonrives

De Lot-et-Garonne verbergt tal van schatten... Er zijn eindeloos veel redenen om uw vakantie op de camping Château de Fonrives geweldig te vinden, of het nu gaat om de gastronomie, de 'art de vivre', de authentieke natuur, de beroemde kastelen en grotten of gewoon om rustige wandelingen langs de rivier de Dordogne. 

Camping Château de Fonrives

Yelloh Village Château de Fonrives

47210 Rives

FRANKRIJK

Ligging

Villeréal, 3 km
Luchthaven van Bergerac, 30 km
Station van Bergerac, 30 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 44° 39' 26'' Lengtegraad: E 0° 43' 53''

Lieux touristiques

Steden

  Een streek met een rijk erfgoed

  Land van kastelen en bastides is Lot-et-Garonne een uitzonderlijke streek die door liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis zeer gewaardeerd wordt. Of het nu tijdens een bezoek is aan karaktervolle dorpjes aan de oevers van de Dordogne en aan een uniek plaatsje zoals Sarlat, of u nu valt voor de charmes van de versterkte bastides van het statige en indrukwekkende Château de Bonaguil of u verkiest te luieren op een terrasje in de schaduw van de eeuwenoude vakwerkhuizen, de geschiedenis is alom aanwezig tijdens uw campingvakantie.

  Hulde aan de kunst van het leven

  U bevindt zich in het hart van het land van de gastronomie en het goede leven! Tijdens de maaltijden kunt u genieten van alle culinaire hoogtepunten van Zuidwest-Frankrijk, van ganzenlever tot specialiteiten met pruimen of met eend. Maak gebruik van uw campingvakantie in Lot-et-Garonne om de waarden van deze regio te ontdekken gebaseerd op tradities en feesten, van bodega's tot paardenrennen. U kan ook, weliswaar met mate, kennismaken met de vele wijnen die de streek rijk is: Pecharmant, Monbazillac, Cahors, Duras, ... Alle smaken van de regio bevinden zich in uw glas!

  De feesten van het Zuidwesten

  Vakantie wordt hier op een andere manier beleefd! De levensstijl van het Zuidwesten laat zich zelfs op de kleinste dorpspleintjes voelen! In de lokale bodega’s kunt u op de klanken van de banda’s, de plaatselijke fanfares, volop genieten. Dit grote traditionele feest is telkens heel spectaculair en verenigt enkele dagen lang alle generaties in de straten en op de pleinen van deze stad. Laat uw vakantie verlopen in het teken van gezelligheid en de typische levensstijl!

  Langs de Dordogne

  De Dordogne, vreedzaam stromend tussen haar brede oevers, ademt kalmte en rust uit. Ze bezorgt uw vakantie een element van ontspanning en verademing. De kwaliteit van het water van de Dordogne maken haar een ideale rivier om in te zwemmen vanaf één van de talrijke aangelegde (maar onbewaakte) stranden. En waarom ook niet gebruik maken van de rivier voor een partijtje vissen of een riviercruise aan boord van een gereconstrueerde Schip of van een kano?

  De rust en de natuur

  Een tocht langs de wegen van Lot-et-Garonne, tussen fruitbomen en zacht glooiende heuvels is werkelijk een feest voor alle zintuigen. De subtiele geur van de bloemen, de zuivere lucht die uw longen vult en de groene landschappen die zich voor uw ogen ontvouwen, zorgen voor een betoverende campingvakantie in het Yelloh! Village Château de Fonrives! Zowel voor een wandeling van enkele uren als voor een echte dagtocht vindt u zeker een parcours dat bij u past.

  Prestigieuze sites

  U bevindt zich in een streek die uiterst geschikt is om wandelingen of trektochten te maken: met haar tarijke grotten, charmante dorpen zoals het plaatsje Sarlat en de vele markten waar lokale producenten hun waren aanbieden, wordt het een moeilijke keuze! Talrijke dorpen die voorzien zijn van het label “Mooiste dorpen van Frankrijk” zoals Monpazier, Monflanquin, Villeréal, Pujols en Belvès laten u terugreizen in de tijd. U gaat na uw bezoek aan de vestingtoren van Gavaudun of het kasteel van Bridoire weer met ontelbaar veel herinneringen naar huis. 

  ×