In de buurt van camping le Château de la Forêt

De Vendée heeft een uitgesproken karakter en laat zich van zijn beste kant zien op de fijne zandstranden, in de schaduw van de groene eiken en de acacia's, of langs de oevers van het meer van Jaunay. Maak een omweg langs de Puy du Fou met zijn adembenemende historische reconstructies op ware grootte, of bezoek een van de kuststeden in de nabijheid.

Camping Château de la Forêt

Château de la Forêt

85150 Saint Julien des Landes

FRANKRIJK

Ligging

Saint Julien des Landes, 0.8 km
Luchthaven van Nantes, 95 km
Station van La Mothe Achard, 7 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 46° 38' 38'' Lengtegraad: W 1° 42' 39''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

  De rotskusten

  Maak kennis met de charmes van de kust van de Vendée: hier ontmoeten de elementen elkaar en zorgt hun samenspel voor een unieke kustlijn! De getijden en de soms hoge golven hebben de kalkrotsen van de kust uitgesleten en zo één van de mooiste stukken kust van de Vendée tot een kunstwerk gemaakt. Op de corniche du Nouch of in de nabijheid van het kasteel van Olonne, u geraakt hier in de ban van het zich samenvoegen van de elementen, waar de rotsen de zee trotseren. Laat uw verbeelding de vrije loop bij de Puits d'Enfer om daarna de hemel te zien verkleuren bij de zonsondergang.

  De bossen en de Vendée

  Nood aan het groen van de natuur? Dan is de Vendée de perfecte plek voor u! De goed onderhouden bossen van de streek worden doorkruist door talrijke wandelroutes en paden die geschikt zijn voor fietsen, waardoor de bossen van de Vendée de ideale plek zijn voor een namiddag in gezinsverband, met uw partner of onder vrienden. U kunt op de camping een fiets huren, of eenvoudigweg een wandeling maken tussen de dennen, genietend van de schaduw onder het gebladerte van de bomen, of de frisse rust opzoeken onder oude eiken en berken.

  De moerassen en meren

  Zee, zoutmeren, meren... Hier is het water alomtegenwoordig. Het bezoek per boot aan één van de nog productieve zoutmeren is altijd een aantrekkelijke uitstap voor de bezoekers. U zult er de geschiedenis ontdekken van het zout door de eeuwen heen, en u kunt er typische fauna en flora van de vochtige gebieden observeren: zeekralen, reigers, meeuwen,... U neemt een hele voorraad souvenirs mee naar huis!

  Camping le Château la Forêt is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het meer van Jaunay of één van de 3 vijvers in de buurt. Vissen, kanovaren, kajakken of een wandeling langs de oevers: voorbeelden genoeg van ontspannende activiteiten.

  ×