Camping L’Etoile des Neiges Saint Jean Montclar , Alpes de Haute-Provence

« Beleef een natuurvakantie op 200 m van de pistes van Saint Jean Montclar, zomer of winter »

9.0 10 713 scores Recensies

L’Etoile des Neiges: animatie, sport en activiteiten

Of u nu op zoek bent naar actie of rust, camping L'Etoile des Neiges biedt een breed scala van activiteiten voor alle leeftijden en voorkeuren om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen in een gezellige sfeer. Wildwatersporten of sporten en activiteiten in de vrije natuur: spanning, sensatie en authenticiteit zijn gegarandeerd! 

Ter plaatse

Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Aquagym
Danslessen
Escape game in de openlucht
Speelzaal
Collectieve sporten
Gewichten-/fitnesszaal
Petanquebaan
Tennisplein
Multisportterrein

In de buurt

Afstand Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Pottenbakken 15 km
Kanovaren/kajakken 12 km
Canyoning/rafting 10 km
Zeilwagen rijden 40 km
Klimlessen 10 km
Kitesurflessen 35 km
Fitnesslessen 35 km
Zwemlessen 7 km
Windsurflessen 35 km
Squashlessen 45 km
Stand up paddle-lessen 12 km
Tennislessen 35 km
Zeillessen 35 km
Paardrijden/ tochtjes te paard of met de pony 5 km
Paintball 5 km
Zweefvliegen 200 m
Avonturenpark 200 m
Vissen 10 km
Waterfiets 12 km
Ski 200 m
Via ferrata 40 km
Mountainbike/Freeride 200 m

Wildwatersporten

Op de rivier Ubaye, de vierde rivier van Frankrijk, kan je genieten van rafting, hydrospeed, kanovaren en kajakken, enz. Dit wordt door het campingdorp georganiseerd tegen voordeeltarieven – een keer in de week wordt een bus (in juli en augustus)ter beschikking gesteld . Alle dagen mogelijk

Sporten op het meer

Op het meer van Serre-Ponçon, het grootste waterreservoir van Europa, een zee in de bergen, kan je zeilen, wakeboarden, funtubes achter een boot, kitesurfen, waterskiën, met een elektrische boot varen en uiteraard zwemmen aan de stranden of in de kreken.

Klimparcours door de bomen

In het Parc des Ecureuils, vlak naast het campingdorp, kan je dit avonturenparcours door de bomen verkennen.
Vlieg net als Tarzan van de ene brug naar de anderen. Of fiets over een koord op 20 meter hoogte! Sensatie gegarandeerd! Er zijn 4 circuits, voor alle leeftijden. Alle dagen open.

Tochtjes met de skilift

Op 200 m van de camping kan je met de skilift van Le Plateau tot 2000 m hoogte gaan om daar op ontdekking te gaan naar de marmotten, de bloemen, de kuddes van de gemeente, het panoramische uitzicht. Je kan ook een zweefvlieger zien opstijgen.
Met de skilift van La Brèche ga je naar de top van 2300 m hoog vanwaar je helemaal rondom een schitterend uitzicht hebt. Hier kan je op 2500 m hoogte eten in het fort van Dormillouse of afdalen naar de andere kant in de richting van de hoge meren van de Col.
Alle dagen geopend in juli/augustus en in het laagseizoen alleen in het weekend.

Parapenten

Op 200 m van het Campingdorp, zweefvliegschool, mogelijkheid tot luchtdoop en stages.
Montclar is een bekende plek voor zweefvliegers, de site beschikt over aanzienlijke niveauverschillen en een uitzonderlijk klimaat, twee elementen die worden gewaardeerd door de clubs. Er worden heel wat wedstrijden georganiseerd. "Ushuaia", de beroemde televisie-uitzending over avontuur en natuur, werd hier gedraaid.

Vissen

Op ongeveer 1,5 km van de camping liggen tal van rivieren, mergen en bergmeren; een visvergunning is verplicht.
Aan het meer van "Lauzet sur Ubaye" op 10 km is vissen gratis.

Paardrijden

Op 5 km van het campingdorp vind je een paardenhoeve met mogelijkheid tot lessen, wandelingen en trektochten door onze mooie vallei vol contrasten.

Trektochten te voet

Vanuit ons campingdorp vertrekken tal van wandelroutes, in de vallei of door de bergen.
Het animatieteam stelt je gratis schitterende wandelingen voor. U kunt ook wandeltochten met een gids boeken. Je zal verbaasd zijn over de diversiteit en de schoonheid van onze beschermde landschappen, door de adembenemende uitzichten die je vanop de toppen kan ontdekken!

Tochten met de mountainbike

Op 200 m van het dorp: mountainbikeschool en verhuur van mountainbikes, uitleen van kaarten, GPS-wandelingen of begeleide wandeltochten al dan niet met een tocht omhoog per stoeltjeslift.

Grasscooter

Op 200 m van het dorp kunt u een ‘grasstep’ huren en een afdaling maken op de pistes van het skistation. Ook worden er begeleide tochten met een afdaling tot aan het meer (niveauverschil van 1000 m) georganiseerd.

Wielertoerisme

Op 500 m van het campingdorp ligt de Col St Jean die de eerste is van de 7 Alpencols die je kan beklimmen (la Bonette-Restefond 2809 m, Allos, La Cayolle, Vars, Larche). Bovenop iedere col staat een apparaatje waarmee je je passage kan pinnen en zo je brevet van de 7 cols kan behalen! Een ware uitdaging! De aanwijzingen voor wielertoeristen op de kilometerpalen zal je zeker kunnen waarderen.

Via Ferrata

Op 50 km: italiaanse rotsachtige parcours die volledig beveiligd zijn met een kabel of met metalen treden. Beginners gaan best op pad met een gids. Reservering verplicht.

Klimmen

Op 30 km vindt u verspreid over het gebied 100 klimroutes van 4 tot 8b. Op 50 km bevindt zich de Rocher de Céüse, een steile rotswand met een lengte van 4 km en een hoogte van 30 tot 130 m met maar liefst 400 klimroutes van 5a tot 9a+.

Golf

Op 35 km: golf van Barcelonnette, 9 holes, een clubhouse, een practice, een wandeling van 4 km.
Op 45 km bevinden zich twee 18-holes golfbanen (Gap en Dignes-les-Bains)

Bike Park van Montclar

Op 200 m van de camping heeft het skistation van St. Jean MONTCLAR 8 afdalingen aangelegd, van de blauwe tot de zwarte piste met een hoogteverschil van 600 m. Uw mountainbike gaat aan een speciale haak mee in de stoeltjeslift. Het tochtje duurt 7 min.

Canyoning / Rafting

Met onze lokale partner Rapid’eau Raft wordt elke week vanuit het dorp een raftingtocht georganiseerd. Ga er ook zeker op andere dagen een kijkje nemen, ze organiseren tevens diverse canyoningtochten.

__

Uw avonden

Meer weten?

's Avonds kunt u op camping L’Etoile des Neiges genieten van een gevarieerd amusementsprogramma voor het hele gezin! Elke avond is weer anders!

×