Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

Camping Le Bout du Monde Verdun-en-Lauragais, Aude

« Een gezinsvakantie in het teken van weidse ruimten, natuur, rust en authenticiteit! »

8.6 10 422 scores Recensies

Camping voor kinderen en tieners: Le Bout Du Monde

Een vakantie midden in de natuur, tussen de dieren van de boerderij. Is er iets leukers denkbaar voor kinderen? Yelloh! Village Le Bout du Monde is een plek van ontdekkingen, verrassingen en plezier dankzij de talloze creatieve en praktische activiteiten die de camping organiseert. 

Club Kids & Juniors: 5-12 jaar

U doet uw kinderen een groot plezier met een vakantie midden in de natuur! Ze kunnen er met een heleboel verschillende activiteiten kennis maken waardoor ze hun verblijf hier nooit meer zullen vergeten!

  • Ponycircuit
  • Broodbakken
  • Hutten bouwen
  • Verhalenwandeling
  • Boogschieten
  • Pottenbakkerij

Kennismaken met het leven op de boerderij

Wij nodigen alle kinderen uit om van naderbij kennis te komen maken met de dieren van de boerderij: iedere ochtend in het hoogseizoen en in functie van de vraag in het laagseizoen. Je zal zien hoe ze elkaar leren kennen tijdens je verblijf bij ons. 's Morgens leren de kinderen de pony's en de ezels aaien en eten geven. En ze leren zelfs kaas maken! Er ontstaat een magische band tussen je kinderen en onze dieren, wederzijds respect, tederheid. Dit zullen ze nooit vergeten. Wij hebben een concept ontwikkeld van een "boerderij voor kinderen" door de zachtste en meest tamme dieren te selecteren om zo met je kinderen onze liefde voor de natuur te delen.

Al spelend leren

In het Yelloh! Village Le Bout du Monde veranderen de kinderen in bakkerknecht of leerling-pottenbakker. Iedereen kan op zijn eigen ritme en volgens zijn eigen belangstelling kennis met de traditionele beroepen van het platteland.

Echte ruiters in de dop!

Ponytochtjes voor uw kinderen? Hier kan het! Tijdens uw vakantie houdt ons animatieteam zich met uw kinderen bezig door tochtjes op de rug van deze paardjes voor hen te organiseren. Een ideale activiteit waarbij ze optimaal van de natuur kunnen genieten. Uw kinderen zullen hun vakantie in Le Bout du Monde fantastisch vinden…

Video Kinderen en Tieners

Op ontdekking in de natuur

In Le Bout du Monde leren de kinderen de bomen kennen, leren ze vissen in de kleine vijver vlakbij de camping en zorgen voor de dieren op de boerderij. Verder kunnen ze een dam bouwen in het stroompje de Aiguebelle en picknicken in de natuur.

Openingstijden van de kinderclub

De kinderclub is alleen open in juli/augustus:

  • Laagseizoen: op zaterdagavond en ‘s zondags van 10u tot 12u
  • Hoogseizoen: van zondag tot vrijdag van 10u tot 12u (workshops ouders/kinderen) en van 16 u tot 18u

De dag van Thomas, 7 jaar

9u
De vogeltjes fluiten en de zon begint te stralen. Dit is het goede moment om de dieren van de kinderboerderij te gaan verzorgen. Ik ga naar Aurélie, de boerin, om haar te helpen de dieren te voeren.

10u
Vanochtend gaan we over de camping wandelen met Yohann, de animator. We zijn op zoek naar de ideale tak om een boog van te maken. We rapen ook veren op om ons als echte indianenhoofdmannen te verkleden.

14u
Na een picknick met ons gezinnetje in de schaduw van de eikenbomen, is het tijd voor mij en mijn ouders om brood te leren bakken in de herberg. Eva gaat met haar vriendinnen naar het natuurbad van de camping.

15u
De hele familie gaat naar het zwembad om te ontspannen en zich te amuseren, terwijl we profiteren van het schitterende uitzicht over de vlakte van Lauragais.

22u
Na een heerlijke maaltijd in de herberg, waar het hele gezin heeft gesmuld van de overvloedige, traditionele streekgerechten, gaan Eva en ik naar het midden van het weiland om de avond af te sluiten bij het kampvuur.

×