Bel ons

+31 (0)2 04 990 739

Camping Le Pré Lombard Tarascon-sur-Ariège, Ariège

« Actieve en feestelijke gezelschapsvakanties aan de voet van de Pyreneeën »

8.4 10 437 scores Recensies

Vakantieclub Le Pré Lombard: animatie, sport en activiteiten op de camping

Uw vakantie in Yelloh! Village Le Pré Lombard varieert afhankelijk van het seizoen. In de lente en het najaar staat de vakantie helemaal in het teken van de natuur en het ontdekken van het bijzondere landschap. In de zomer kunt u er terecht voor een actieve vakantie met tal van activiteiten. U kunt het krijgen zoals u het hebben wilt!

Ter plaatse

Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Aquagym
Danslessen
Zwemlessen
Gym / stretching / aërobics / fitness
Speelzaal
Collectieve sporten
Petanquebaan
Multisportterrein

In de buurt

Afstand Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Kanovaren/kajakken 5 km
Canyoning/rafting 5 km
Casino 25 km
Paardrijden/ tochtjes te paard of met de pony 10 km
Zweefvliegen 20 km
Avonturenpark 15 km
Vissen
Waterfiets 10 km
Via ferrata 15 km
Mountainbike/Freeride
Klimmuur of -ruimte
Tennisplein 2 km

De animatie op de camping

In de sfeer van een vakantieclub stelt de camping Le Pré Lombard je dagelijkse animatie voor, van 's morgens tot ‘s avonds. Ochtendgymnastiek, sportwedstrijden, voetbal, volleybal, basketbal, tafeltennis, handbal, petanque, teamspelen, grote optredens, cabaret, liedjes, sketches, missverkiezing, themamaaltijden, dansavonden, ... Onze animatoren stellen een heel programma samen. De teams van Le Pré Lombard stellen alles in het werk om je te laten genieten van gezellig samen zijn en samen feesten in alle eenvoud. De Ariège stroomt zelfs langs de camping. Wie wil vissen kan bij de receptie van de camping om toegang tot de rivier vragen.

Onze thema-excursies

Om je onze regio beter te leren kennen organiseren we ook themadagen. Zo kan je een dag doorbrengen met Philippe Lacube, bekend van televisie in "La Terre vue du Ciel". Hij is een veehouder op de hoge plateaus van Beille. Tijdens een wandeling vertelt hij met veel passie over zijn vak en over de cultuur van onze bergen. Na de wandeling volgt dan een picknick. Je kan ook paddenstoelen plukken samen met onze mycologiespecialisten, de stad Carcassonne of Airbus in Toulouse bezoeken, met het gele treintje van de Tour de Carol tot in Villefranche de Conflans rijden, de aankomst van een rit van de Ronde van Frankrijk in de Pyreneeën meebeleven, ... in het gezelschap van onze gids/tolk.

Klaar voor sterke sensaties?

Hou je van wild water, openlucht en van de verticale wereld? Of ben je gewoon een natuurliefhebber? Dan verwelkomen de Pyrénées Ariégeoises je te midden van prachtige ongerepte landschappen. Je vindt hier structuren voor heel wat uiteenlopende activiteiten waar je terecht kan voor het beoefenen van je favoriete activiteiten: paragliding, via ferrata, klimmen, speleologie, kanovaren, kajakken, canyonning, klimparcours in de bomen, alpinisme, enz. Op zondagavond wordt er een welkomstdrink georganiseerd op de camping. Daar kan je de monitoren en de berggidsen ontmoeten en je uitstapjes voor de volgende dagen plannen samen met deze professionals.

Natuurexcursies voor het hele gezin

In schitterende grotten ontdek je de geheimen van de aarde: de grot van Lombrives is de grootste van Europa en de ondergrondse rivier van Labouiche is de langste bevaarbare ondergrondse rivier van Europa. In de Ariège, een paradijs voor fauna en flora, wordt de natuur beschermd: wilde irissen, rododendrons en orchideeën zorgen voor onvergetelijke herinneringen. In onze natuurreservaten vind je marmotten, gemzen en zeldzame vogelsoorten. In de dierenparken zullen wolven, bizons, lama's, reptielen, slakken en vlinders tot de verbeelding van je kinderen spreken. Vanop de camping worden gezinswandelingen georganiseerd.

De Ariège en het watersportcentrum Mercus

Op een paar kilometer van de camping heten de rivier de Ariège en watersportcentrum Mercus u van harte welkom. Op het programma staan watersportactiviteiten! Hier kunt u midden in de natuur en omringd door schitterende uitzichten van het water genieten. Zowel kinderen als volwassenen zullen er onvergetelijke momenten beleven! 

 

Het is verboden om in de rivier te zwemmen

__

Uw avonden

Meer weten?

Er hangt een leuke sfeer in de lucht tijdens uw verblijf in Yelloh! Village Le Pré Lombard! Eenmaal de zon is ondergegaan, wordt er plaatsgemaakt voor animatie, shows en knotsgekke avonden op het ritme van de daverende muziek.

×