Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Les Gorges du Chambon Eymouthiers, Charente

« Een familiecamping te midden van 28 ha natuur. Haal uw hart op aan cultuur en uitstapjes. »

8.6 10 160 scores Recensies

In de buurt van camping Les Gorges du Chambon

Ontdek de directe omgeving van het Yelloh! Village les Gorges du Chambon, tussen de Charente-Maritime en de Dordogne. Maak een uitstapje door de wijngaarden, proef de regionale specialiteiten, bezoek de nabijgelegen steden en wandel over de paden… Er is heel veel te ontdekken: natuur, cultuur en uitstapjes zijn de trefwoorden van uw verblijf in de Charente.

Camping Les Gorges du Chambon
Le Chambon
16220 Eymouthiers
FRANKRIJK
+33 (0)5 45 70 71 70

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 45° 39' 33''
Lengtegraad: E 0° 33' 33''
Bereken uw route


Ligging
Eymouthiers, 3 km
Luchthaven van Angoulême, 38 km
Station van Angoulême, 38 km
Het kasteel van Rochefoucauld onthult u al zijn geheimen. Wacht dus niet langer om het te bezoeken tijdens uw campingvakantie bij Yelloh! Village.
Ontdek tijdens uw campingvakantie in de Périgord in de Dordogne de schitterende landschappen en het unieke culturele en culinaire erfgoed.
Breng uw vakantie door in Eymouthiers, een ideale uitvalsbasis om het hele departement van de Charente te verkennen. Wat dacht u van Eymouthiers als bestemming voor uw volgende campingvakantie? Het dorp ligt in het departement Charente, vlak bij de Périgord.
Het stripfestival, de romaanse kunst, de natuur, … Ontdek alle troeven van de stad Angoulême tijdens uw volgende campingvakantie. Kies voor een verblijf in Angoulême, een stad die vooral bekend is om het internationaal festival van het stripverhaal, een niet te missen event dat jaarlijks in de maand januari plaatsvindt. Sinds het eerste festival in 1974 is de stad uitgegroeid tot de wereldhoofdstad van het stripverhaal. Struin door de straatjes en volg een wandelroute langsheen tal van gevels die volledig in beslag genomen zijn door pagina’s uit diverse stripalbums. Dit vindt u nergens ter wereld! Maar dat is nog niet alles: het stripmuseum, de straatnaamborden, de bussen en zelfs de brievenbussen in Angoulême voeren u mee naar de wondere wereld van de strips!
Brantôme, een charmant dorpje in de Périgord, is ontegensprekelijk één van de allermooiste plekjes in de Dordogne. Zijn buitengewone erfgoed, uitzonderlijke architectuur en indrukwekkende rots- en waterpartijen weten u tijdens uw campingvakantie vast te charmeren. Raymond Poincaré noemde Brantôme ooit het ‘Venetië van de Périgord’ wegens zijn idyllische ligging waarmee het plaatsje ook nu nog jaarlijks duizenden bezoekers lokt. Het versterkte middeleeuwse stadje ligt in een groene omgeving aan de oever van de Dronne, de rivier die het centrum majestueus omsluit. Ga in de schaduw van de steile kliffen op zoek naar alle mysteries die deze plek verborgen houdt: de meer dan 19.000 jaar oude kalksteengrot met haar prehistorische schilderingen, de miraculeuze fontein van Saint Sicaire, de benedictijnerabdij op de route naar Santiago de Compostela waarvan de klokkentoren tot de oudste van Frankrijk behoort… U begrijpt meteen waarom dit schitterende rotseiland op de lijst van ‘Plus beaux détours de France’ staat: deze plek is letterlijk een omweg waard!
Cognac ligt in het departement Charente. Het is een stad waar geschiedenisliefhebbers weg van zijn. Zij ontstond op de oevers van de Charente toen de zout- en brandewijnhandel op gang begon te komen. In de middeleeuwen en vooral vanaf de 19de eeuw kende Cognac een gestage ontwikkeling. Het oude stadsdeel ‘Vieux-Cognac’ met zijn religieuze gebouwen en herenhuizen, het industriële erfgoed en de vele wijnpakhuizen leverden Cognac erkenning op als ‘Ville d’Art et d’Histoire’. Maak van uw volgende vakantie gebruik om de vele plaatsen en monumenten te bezoeken waarop de inwoners van Cognac – terecht – bijzonder trots zijn.
Ontdek Montbron in het oosten van het departement Charente. Erfgoed en authenticiteit garanderen u een campingvakantie waarop heel wat te ontdekken valt. Tijdens uw vakantie in de Charente is Montbron echt wel een must. Dit charmante dorp op de grens met de Dordogne had ooit een heuse omwalling.
Périgueux is een niet te missen halte tijdens uw vakantie in de Dordogne. Ontdek de toeristische hoofdstad van de Périgord Blanc. Périgueux, een stad in het hart van de Dordogne, heeft heel wat toeristische troeven door zijn rijke historische erfgoed uit diverse periodes vanaf de Romeinse tijd over de middeleeuwen tot en met de renaissance.
Neem tijdens uw campingvakantie bij Yelloh! Village in de Périgord beslist even de tijd om in Villars de beroemde grot en het kasteel van Puyguilhem te bezoeken. Tijdens uw vakantie in de Périgord is een bezoek aan Villars – het dorp van de drie wonderen – een must. U ontdekt er één van de grootste ondergrondse gangenstelsels uit de hele Périgord: de grot van Villars. De indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, en de originele prehistorische schilderingen weten zonder twijfel de hele familie te bekoren.
×