Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

Camping Lous Seurrots Contis, Landes

« Een parel van de natuur, een verwarmd zwemparadijs met glijbanen, op 500 m van het oceaanstrand »

8.5 10 1433 scores Recensies

Sport en activiteiten: vakantiedorp Lous Seurrots

Ter plekke of anders vlak in de buurt, kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten in de vrije natuur. U kunt vissen in de rivier of de oceaan, surfen op de golven aan het strand van Contis of eropuit trekken met een kano!

Ter plaatse

Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Aquagym
Surflessen
Gym / stretching / aërobics / fitness
Vissen
Speelzaal
Collectieve sporten
Boogschiet
Mountainbike/Freeride
Petanquebaan
Tennisplein

In de buurt

Afstand Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
Kanovaren/kajakken 700 m
Casino 27 km
Zeilwagen rijden 27 km
Windsurflessen 27 km
Zeillessen 27 km
Paardrijden/ tochtjes te paard of met de pony 9 km
Paintball 4 km
Zweefvliegen 88 km
Avonturenpark 4 km
Duik 22 km
Watersportclub 27 km
Golf 27 km
Bioscoopzaal 500 m
Skatepark 27 km

Blijf in vorm

Profiteer van een uitzonderlijke omgeving. De natuur biedt je een ideale omgeving voor fietstochten, wandelingen of sporten op het strand. Alle dagen kan je samen met onze sportanimatoren deelnemen aan de activiteiten op de camping: van stretching aan het rivier tot aquagym. Er worden ook toernooien tafeltennis, tennis, petanque, beachvolleybal, sandball, boogschieten, ... georganiseerd. Na je vakantie ben je weer helemaal in vorm, zeker als je onze splinternieuwe wellnessruimte regelmatig bezoekt.

Er wordt je een volledig fitnessprogramma aangeboden: stretching, buik- en bilspieren, step, aquagym, ...
Iedere ochtend kan je 4 verschillende sportactiviteiten beoefenen (lopen, boogschieten, sand ball, tennis, waterpolo, rollerskaten, ... Iedere namiddag, van maandag tot zondag, kan je bij ons terecht voor een groot sporttoernooi (tafeltennis, petanque, basket, voetbal, beachvolley, tennis, ...)
Je komt helemaal herboren terug van je vakantie...

Wandelen en mountainbiken

Trek je wandelschoenen aan of haal je fiets van stal! Het is tijd om in alle zachtheid op verkenning te gaan in onze mooie regio. Een fietspad afgeschermd van de weg leidt u van Contis naar St Julien en Born, een ander leidt u naar Saint Girons Plage of verder naar het noorden naar Mimizan. De fietspaden kronkelen onder de pijnbomen langs het strand en maken deel uit van de Vélodyssée. Deze fietsroute langs de Atlantische kust verbindt Roscoff in Bretagne met Hendaye in Baskenland, over een lengte van meer dan 1.400 km! Meer dan 40 km wandelpaden en bewegwijzerde mountainbikepistes leiden je langs het bos van de Landes en het natuurlijke erfgoed. Er zijn kaarten verkrijgbaar bij de toeristiche dienst en het animatieteam kan ook ontdekkingsuitstapjes organiseren.

Verhuur van fietsen, ter plaatse op de camping.

De afvaart van de Courant de Contis

Stand-up paddle, kanovaren of kajakken op de Courant de Contis, een bijzondere site van 450 ha moeras, geklasseerd als "Natura 2000". Kom zeldzame beschermde soorten bewonderen: de libellen van Mercurius, de Europese schildpad, de otters, de reigers, de ijsvogels, ...
Kom deze natuurlijke omgeving verkennen en beleef mooie momenten op een rivier die voor iedereen toegankelijk is.

Paardrijden

In de buurt van de camping vind je ruitercentra die hun passie voor paarden met je delen en je kennis laten maken met een van de mooiste sporten in een unieke omgeving: wandelingen in het bos, geleide bezoeken, ritjes op het strand. Je kan ook stages volgen of examens afleggen.

Surfen

De Ecole Française de surf, gelegen aan het bewaakte strand van Contis, leert je surfen op de golven: in de strandclub les Petits Loups. Een monitor met de staatsbrevetten SURF en zwemmen heeft kennismakings-, initiatie- of perfectioneringsprogramma's samengesteld voor 5 tot 14 jaar en ouder.
Voor meer informatie: www.ecoledesurfcontis.com 

De Ecole Max Respect Association is een Franse surf- en bodyboardschool die sinds 1996 gelabeld is en die open is van april tot november. Je kan er terecht vanaf 5 jaar en voor alle niveaus: kennismaking, initiatie, perfectionering, training. De begeleiding wordt verzorgd door monitoren en redders met een staatsdiploma. Het materiaal (planken en pakken) wordt ter beschikking gesteld en er zijn speciale groepsformules mogelijk.

www.max-respect.com

Ontdek ook de Stand up Paddle board tijdens een initiatie op de rivier le courant de Contis. Voor meer onafhankelijkheid huurt u beter een surfplank om u in het water te gooien!

Klimparcours in de bomen

Wanen je kinderen zich Tarzan? Op 3 km van de camping kunnen ze van boom naar boom gaan via een avonturenparcours voor iedereen. 70 workshops, vier parcours voor volwassenen en kinderen vanaf 1m40, een parcours voor de kleinsten vanaf 5 jaar onder toezicht van de ouders. Twee Tarzansprongen, Himalayabruggen, Tibetaanse bruggen, klimbeugels, meer dan 700 m katrolbanen: een uitdaging die je in alle veiligheid kan aangaan. Het ter beschikking gestelde materiaal voldoet aan de geldende normen.

Vissen

Wat is er rustgevender dan gaan vissen? Hier word je echt verwend. Er is een maritiem domein waar je gratis kan vissen vooraan op de oceaan en langs een deel van de rivier. Wij geven je graag alle inlichtingen aan de receptie. Voor de rivier is een vergunning noodzakelijk; deze kan je kopen bij Sourgens Cycles Peches in St Julien en Born, op 8 km.

__

Uw avonden

Meer weten?

's Avonds leeft camping Lous Seurrots pas echt op. U beleeft er onvergetelijke avonden. Denk aan voorstellingen of sportwedstrijden: voor elk wat wils. Maar u kunt ook het regionale leven ontdekken. Kunstenaars uit de buurt tonen hun vaardigheden op de camping en elke zondag wordt er een traditionele markt op het pleintje gehouden.

×