Feest van Stella Maris en Sant Joan la Mar in Vias

Woon tijdens uw campingvakantie het Feest van Stella Maris en Sant Joan la Mar bij. Een mythisch eerbetoon om nooit meer te vergeten …

De legende wil dat een schip uit Syrië meer dan vier eeuwen geleden de speelbal van de golven was geworden tijdens een storm op zee. De opvarenden vreesden dat ze met man en muis zouden vergaan en sloegen aan het bidden. Daarbij deden ze ook een belofte die hen, zonder dat ze het wisten, het leven heeft gered. Als ze overleefden, zo beloofden ze, zouden ze het beeld van de Maagd Maria dat ze aan boord hadden, achterlaten in de eerste kerk die ze op het vasteland voorbijkwamen. Ze hielden woord en sindsdien is het beeld te bewonderen in het hart van de Église Saint-Jean-Baptiste in Vias.

 

Elk jaar viert de badplaats een weekend lang de antieke en beroemde Maagd Maria en herdenkt ze de belofte van de bemanning. Harlekijns, troubadours, kampen op het strand, middeleeuwse workshops en riddergevechten … Laat dit topevenement niet aan u voorbijgaan! Op 6 en 7 juli kunt u de plaatselijke mythe herbeleven en samen met uw familie het Feest van Stella Maris en Sant Joan la Mar vieren.

 

www.ot-vias.com

Geniet van de pure natuur

Kom intens genieten

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×