Bel ons

+31 (0)2 04 990 739

Fête des Bruyères in Bretagne

Ontdek tijdens uw campingvakantie het ‘Fête des Bruyères’ (heidefeest). Dit authentieke feest is een uitgelezen gelegenheid om met familie of vrienden eindeloos van de traditionele Bretonse gezelligheid te genieten.

Weet u hoe het ‘Fête des Bruyères’ ontstond? Alles begon in 1960 toen het stadsbestuur van Beuzec-Cap-Sizun een kleine kermis organiseerde om wat geld in te zamelen. In de loop der jaren groeide het feest uit tot een vaste traditie. Paarden, ruiters, ‘bagadoùs’ (fanfare met traditionele Bretonse instrumenten) en andere Keltische artiestengroepen zetten de festiviteiten jaar na jaar meer luister bij en zo werd het ‘Fête de Bruyères’ een niet te missen evenement in de Finistère.

 

Het succes heeft ongetwijfeld met de beroemde optocht te maken. Elegante ruiters openen de stoet, gevolgd door 16 rijtuigen met gehuwde paren die de beroemde ‘noce bretonne’ of Bretonse bruiloft vormen. De trotse vertegenwoordigers van de Bretonse cultuur worden begeleid door traditionele muziek en een stoet van buitengewoon getalenteerde folkloristische groepen.

 

Op het eigenlijke feest valt voor iedereen wat te beleven. Groot en klein vermaakt zich opperbest op het ‘Fête de Bruyères’ dankzij het gevarieerde programma: kerkdienst met Bretonse liederen, Keltische dansen, concerten, streekgerechten... En dan vergeten we nog het ongelooflijke concert waarmee de dag muzikaal wordt besloten en waarop de ambiance steevast onovertroffen is. Hebt u dus de kans om op de tweede zondag van augustus in de Finistère te zijn, feest dan mee in de allerbeste Bretonse traditie!

 

In 2020 vindt het ‘Fête des Bruyères’ plaats op 9 augustus.

 

www.fêtedesbruyères.com

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×