De abdij van Saint-Papoul bezoeken bij lantaarnlicht met Yelloh! Village

De abdij van Saint-Papoul ligt in het katharenland, tussen Toulouse en Carcassonne, en kan prat gaan op meer dan duizend jaar geschiedenis. In juli en augustus kunt u ze ’s nachts bezoeken bij lantaarnlicht.

De abdij-kathedraal van Saint-Papoul, waarvan de bouw bij het begin van de 8e eeuw werd aangevat, bevindt zich in het hart van de regio Lauragais. Deze benedictijnerabdij, die naar een martelaar uit de 3e eeuw vernoemd werd, overleefde 1.200 jaar geschiedenis en was niet zelden het toneel van markante gebeurtenissen. Dat was onder meer zo ten tijde van de conflicten tussen katholieken en protestanten. Dit is per slot van rekening het katharenland! Ontdek de geschiedenis van deze plek en deze streek tijdens een bezoek aan de abdij, het klooster en de kathedraal.

 

U viert vakantie op een van onze campings in de Aude? Dat treft! Van eind juli tot eind augustus kunt u de abdij ’s nachts bezoeken. De rondleidingen vinden plaats op maandagavond bij lantaarnlicht. Een uur lang wordt u helemaal in de sfeer ondergedompeld en loopt u net als de benedictijnermonniken vroeger door de abdij, zonder elektrische verlichting. Mis niets van deze unieke ervaring!

 

 

https://abbaye-saint-papoul.com/2021/08/visites-guidees-a-la-lanterne/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×