Vuurwerkshow in de Citadel van Carcassonne met Yelloh! Village

Sinds meer dan 120 jaar barst één keer per jaar een spetterend vuurwerk los boven het oude Carcassonne. De jaarlijkse vuurwerkshow op 14 juli zet de stadswallen en de hemel boven de citadel in vuur en vlam!

Sinds 1898 is de Citadel van Carcassonne het toneel van één van de grootste vuurwerkspektakels die in Frankrijk worden opgevoerd ter gelegenheid van de nationale feestdag op 14 juli. ’s Avonds, om 22.30 uur, kleuren de stadswallen en de hemel rood, goudgeel en blauw. De show, die 25 minuten duurt en meer dan 500.000 toeschouwers van over de hele wereld lokt, eindigt met een uitzonderlijk slotsalvo: in minder dan 10 seconden worden meer dan 1.200 vuurpijlen afgevuurd!

 

Deze vuurwerkshow boven de citadel is een eerbetoon aan een markante gebeurtenis in de geschiedenis van Carcassonne: de intrede in de stad van de ‘Kadetten van Gascogne’ op 14 augustus 1898. Om de komst van dit regiment te vieren, werden destijds zo’n grootse feestelijkheden opgezet dat de citadel wel in lichterlaaie leek te staan. De vuurwerkshow is inmiddels zo populair dat hotels en campings maanden van tevoren volgeboekt zijn. Het vuurwerk is zelfs op de televisie te volgen. Bent u in die periode dus op campingvakantie bij Yelloh! Village in de Aude, mis dan niets van dit magische spektakel!

 

 

https://www.grand-carcassonne-tourisme.fr/carcassonne/cite-de-carcassonne/feu-dartifice-et-embrasement-de-la-cite/

Overige beschikbaarheid

Campings tijdens deze periode gesloten

×