Camping Alentejo

Criteria wissen
Weet u wat de grootste regio van Portugal is? Nee? Laten we u dan maar even Alentejo voorstellen. De regio kan bogen op een rijke geschiedenis, heel wat natuurschoon en bijzondere landschappen. Volg de gids.

Campingvakantie in Alentejo

Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Mooi zo. Beja, Évora, Portalegre, Santarém en Setúbal … Waar u ook komt in deze ongelooflijke regio, overal wordt u er met open armen ontvangen. U vraagt zich ongetwijfeld af waarom Alentejo zo bijzonder is. Natuur zover het oog reikt, schitterende historische sites, diepgewortelde tradities … Dat is, in een notendop, Alentejo. In het noorden is het genieten van de vlakten, de velden en het gezapige leven. Houdt u van natuur en rust? Dan bent u in deze regio aan het juiste adres. Hier ontdekt u ook karaktervolle dorpen, zoals Nisa, Portalegre, Castelo de Vide … Allemaal plekken die geschiedenis ademen. In het zuiden zult u dan weer in de ban zijn van een heel andere omgeving. De landschappen baden in de zon, de warmte is van de partij, olijfbomen en groene eiken wisselen elkaar af, typische stadjes laten zich van hun meest gastvrije kant zien … Van het noorden tot het zuiden staat Alentejo, met zijn vlakten en waterpartijen, en met zijn natuurschoon en vele culturele bezienswaardigheden, garant voor een grote verscheidenheid aan landschappen en historische monumenten. Zegt het u wel wat om de regio te verkennen tijdens uw verblijf?

 

Camping Alentejo

Wat is er te zien? Wat Alentejo allemaal voor u in petto heeft, is niet zomaar in een paar zinnen samen te vatten, maar we geven u alvast een paar dingen mee die u in geen geval mag missen. Wie zijn longen wil volzuigen met frisse lucht, een adembenemende wandeling wil maken, of eenvoudigweg wil genieten van de mooie landschappen, kan terecht in het Parque Natural da Serra de São Mamede, een unieke plek vol ongerepte natuur. Pikt u ook graag wat geschiedenis mee? Dan is Castelo de Vide u op het lijf geschreven: een kasteel, de Judiaria (de oude joodse wijk) … Een andere aanrader is Elvas, een ongelooflijke garnizoensstad en het grootste verdedigingswerk van Europa. Niet slecht, toch? Wie cultuur zegt, zegt ook Évora, de stad die is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, en Monsaraz, een van de mooiste dorpen van Portugal. U zult weg zijn van de verrassingen die er u wachten. Alentejo beschikt ook over een aantal fantastische stranden, zoals die langs de kust van het Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. Uw dagen staan er helemaal in het teken van far niente en watersporten. Waarmee wilt u het liefst beginnen? Een bezoek aan een historische bezienswaardigheid, een wandeling in volle natuur, wat ontspanning op het strand, of de verkenning van de karaktervolle steden?

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Setúbal

Om te ontdekken
×