Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Brantôme

Criteria wissen
Brantôme, een charmant dorpje in de Périgord, is ontegensprekelijk één van de allermooiste plekjes in de Dordogne. Zijn buitengewone erfgoed, uitzonderlijke architectuur en indrukwekkende rots- en waterpartijen weten u tijdens uw campingvakantie vast te charmeren.

Raymond Poincaré noemde Brantôme ooit het ‘Venetië van de Périgord’ wegens zijn idyllische ligging waarmee het plaatsje ook nu nog jaarlijks duizenden bezoekers lokt. Het versterkte middeleeuwse stadje ligt in een groene omgeving aan de oever van de Dronne, de rivier die het centrum majestueus omsluit. Ga in de schaduw van de steile kliffen op zoek naar alle mysteries die deze plek verborgen houdt: de meer dan 19.000 jaar oude kalksteengrot met haar prehistorische schilderingen, de miraculeuze fontein van Saint Sicaire, de benedictijnerabdij op de route naar Santiago de Compostela waarvan de klokkentoren tot de oudste van Frankrijk behoort… U begrijpt meteen waarom dit schitterende rotseiland op de lijst van ‘Plus beaux détours de France’ staat: deze plek is letterlijk een omweg waard!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Charente

Campingvakantie Brantôme

Tijdens uw uitje in de Périgord kunt u rekenen op een ruim aanbod aan activiteiten voor klein en groot. Dit is een uitgelezen plek om met vrienden of familie te genieten van eenvoudige vakantiegenoegens: huur een kano om de rivier af te varen, bezoek de Dolmen van Pierre-Levée die als historisch monument beschermd is, of snuif de middeleeuwse sfeer op in de vele kastelen die de stad rijk is. Neem een kijkje in het museum over schilder Fernand-Desmoulin en proef de verrukkelijke keuken van de Périgord met paddenstoelen en truffels als blikvangers. Verdwaal in de middeleeuwse kasseistraatjes en ontdek de troglodietenwoningen, de bloementuinen en de prachtige natuurlijke parken. Brantôme is zonder overdrijven een betoverend stadje in een adembenemende idyllische omgeving! Waar wacht u nog op om het te leren kennen?

 

www.brantomeenperigord.fr

×