Camping Brissac

Criteria wissen
Brissac-Quincé is een provinciestadje in de Anjou, op 15 km van Angers in de Loirestreek.

Brissac is al sinds de vijftiende eeuw een wijnbouwdorp en vooral bekend vanwege zijn verrukkelijke witte wijn "Côteau de l’Aubance", waarvan de naam is terug te voeren op de rivier die door het plaatsje loopt. Het dynamische en bijzonder sfeervolle stadje biedt talrijke activiteiten en bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Brissac, dat vanwege zijn hoogte de bijnaam “Reus van de Loirevallei” heeft. Het bouwwerk telt maar liefst 7 verdiepingen en 204 kamers. Het door een groot landschappelijk park en wijngaarden omringde kasteel moet u tijdens uw campingvakantie in Brissac absoluut bezocht hebben.
Zijn goed bewaard gebleven inrichting en fraaie operatheater geven het tevens een bijzonder origineel tintje.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Maine-et-Loire

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Saumur

Vakantie op een camping Brissac

Als u in juli komt kamperen in Brissac, mis dan vooral het Fête de la "Rillaudée" niet, een uniek feest gewijd aan het eten van deze zeer populaire specialiteit uit de Anjoustreek die bestaat uit verrukkelijke stukjes gekonfijte varkensvlees. De hele dag vinden er voorstellingen en middeleeuwse en muzikale animaties plaats, met als afsluiting een spectaculaire vuurwerkshow die het bekijken meer dan waard is.

Een campingvakantie in Brissac is tot slot pas compleet als u een bezoek hebt gebracht aan de beroemde Montgolfiades die plaatsvinden in de maand augustus, een heteluchtballonwedstrijd die enorm veel publiek trekt. Zo’n 80 heteluchtballonnen in de meest uiteenlopende vormen zorgen voor een bijzonder kleurrijk en uniek spektakel in de lucht dat u beslist niet mag missen.

×