Om het saldo van uw verblijf te betalen Klik hier

Camping Cantobre

Criteria wissen
Mogen wij u een pareltje in de Aveyron voorstellen dat u echt niet over het hoofd mag zien: Cantobre. Dit middeleeuwse dorp doet uw hart meteen sneller slaan!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Aveyron

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Rodez

Al gehoord van Cantobre? Dit versterkte dorp maakt deel uit van de gemeente Nant. Wedden dat u meteen voor zijn charme bezwijkt? En terecht! Cantobre ligt aan de voet van de Causse Bégon in de prachtige Dourbie-vallei op zo’n dertig kilometer van Millau. Wanneer u het in de verte ziet liggen, lijkt het alsof het in de lucht hangt. Dit is inderdaad een ‘village perché’ dat op een vooruitstekende rots van meer dan 550 meter hoog werd gebouwd. U hebt er een weids uitzicht over de hele omgeving. Het panorama dat de Dourbie-vallei en de Trévézel-vallei met hun weelderige vegetatie bieden, is adembenemend mooi. Bovendien weet ook Cantobre zelf u ongetwijfeld te bekoren.

 

Wist u dit? Er bestaan twee hypothesen die de herkomst van de naam verklaren. Volgens één ervan is Cantobre een Keltische naam die werd afgeleid van ‘Canto Briga’. Dat betekent ‘schitterende citadel’ en zou verwijzen naar het zonlicht dat op de rotsen weerkaatst. Poëtisch, niet? Volgens de tweede hypothese zouden de tempeliers, toen ze het dorp zagen, hebben uitgeroepen ‘Quant Obra’, Occitaans voor ‘wat een meesterwerk’. Welke anekdote gelooft u het liefst?

 

Wat staat er op het programma? Kuier allereerst door de nauwe straatjes van het dorp en bewonder de charmante stenen huizen. Het lijkt echt alsof ze in de rotsen ingebed zitten. ’s Middags kunt u gebruikmaken van de picknicktafels in het dorpscentrum vanwaar u bovendien uitzicht hebt over de vallei. Een mooiere plek om met vrienden of familie van de lunch te genieten, kunt u zo gauw niet vinden! Voelt u de adrenaline graag stromen en houdt u van klimmen? Dan is Cantobre helemaal uw ding! Beklim de rotswand tegenover het dorp, vanwaar u het vanuit een heel ander perspectief kunt bekijken. En, wat zal het voor u worden: sporten of relaxen?

×