Camping Gerona

Criteria wissen
Verlaat de kust en trek op verkenning in het Catalaanse achterland naar de stad Gerona. Ontdek deze authentieke Catalaanse stad. Kom naar de camping in Gerona, in Spanje, u beleeft er gegarandeerd een onvergetelijke vakantie!

Uw zoekresultaten: 4 Campings

Campingdorpen Costa Brava

Vakantie op een camping Gerona

Gerona bevindt zich in het noordoosten van Spanje en wordt vaak beschouwd als ‘de hoofdstad van Noord-Catalonië'. Tijdens de hete Spaanse zomer is Gerona een verfrissende en authentieke stop op de weg naar de Costa Brava. Gerona heeft een verleden van rebelsheid en onverzettelijkheid want menigmaal moest het zich verdedigen tegen pogingen tot invasie. Van die tijd dateren de vestingmuren met de indrukwekkende torens die vroeger de stad omringden. Een wandeling op deze muren zorgt voor een prachtig panoramisch uitzicht op de stad Gerona, en meer bepaald op het oude centrum.

Het historisch beladen centrum van Gerona wordt ook ‘Barri Vell' (‘Oude Wijk') genoemd. Het werd gerestaureerd en gerenoveerd en vormt heden ten dage de grootste toeristische attractie van de stad met de talrijke monumenten, kerken en kapellen. Om echt de essentie van de wijk te vatten maakt u best een ommetje langs de oude Joodse wijk Call Jueu die een van de best bewaarde van Europa is. De kleine straatjes in deze middeleeuwse wijk leiden u naar de Banys arabs. Deze ‘Arabische baden', die in de middeleeuwen gebouwd werden in een typisch oosterse stijl, charmeren de talrijke bezoekers.

Beëindig tijdens uw campingvakantie in Gerona uw bezoek aan de stad met een wandeling langs een brug over de Onyar. Van daaruit hebt u een prachtig uitzicht op de fameuze ‘hangende huizen' met hun kleurrijke gevels, op de oevers van de rivier.

Installeer u, voor u de stad verlaat, op een terrasje op de Rambla de la Llibertat of de Plaça de la Independencia, rond wat tapas en een glas Cerveza (het lokale bier). U zal merken dat de reputatie van ‘eerste stad in Spanje voor de kwaliteit van het leven' van Gerona welverdiend is!

×