•  
  •  

Camping La Roche-Guyon

Criteria wissen
Bij de grens met Normandië, op de oever van de Seine en in de buurt van enkele indrukwekkende krijtrotsen heet La Roche-Guyon u hartelijk welkom. Ontdek dit schitterende dorp dat tot de allermooiste van Frankrijk wordt gerekend.

Campingvakantie La Roche-Guyon 

Dit charmante oord tussen de regio Île-de-France en Normandië maakt meteen een sterke indruk. Komt u voor het eerst naar La Roche-Guyon? Een gouden tip: rij via de ‘Route des Crêtes’ over Vétheuil en geniet van het prachtige uitzicht op de oude wallen uit krijtsteen die zo’n 100 meter boven de Seine uittorenen. Geen slecht begin, toch? Bij uw aankomst valt meteen het imposante kasteel op. Eigenlijk moeten we ‘kastelen’ zeggen: u krijgt een middeleeuws kasteel te zien dat over een tweede, recenter kasteel gebogen staat. Een bezoek aan het kasteel van La Roche-Guyon is een absolute must! U ontdekt er leuke weetjes – bijvoorbeeld dat het monument ‘La Roche de Gui’ (de rots van Gui) het stadje zijn naam gaf – en keert er als het ware terug in de tijd: de middeleeuwse donjon, de stallen uit de 18e eeuw, de moestuin uit de tijd van de verlichting …

Camping La Roche-Guyon

Dankzij de rijkdom en pracht van zijn erfgoed behoort La Roche-Guyon officieel tot de allermooiste dorpen van Frankrijk. Maar er wachten u hier nog meer verborgen schatten! Daal af naar de oever van de Seine en wandel door de oude straatjes die een ongelooflijke charme uitstralen. U vindt er oude vakwerkgevels en in de rotsen uitgehouwen grotten die ooit als stallen werden gebruikt. In het centrum van het dorp ontdekt u de oude koopmanshallen waarin nu het gemeentehuis en de markt een onderkomen hebben gevonden. Trekt u liever de natuur in, wandel dan door het Arboretum van La Roche in het hart van het regionale bos van La Roche-Guyon waar u de belangrijkste boomsoorten uit de streek terugvindt. Kunt u er maar niet genoeg van krijgen? Wat verderop ligt het Domein van Villarceaux, een 70 ha groot park met twee kastelen. Een bezoek aan La Roche-Guyon wordt zo al gauw een reis door de geschiedenis!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Val-d’Oise

Laatst bezochte campings
×