Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Montbron

Criteria wissen
Ontdek Montbron in het oosten van het departement Charente. Erfgoed en authenticiteit garanderen u een campingvakantie waarop heel wat te ontdekken valt. Tijdens uw vakantie in de Charente is Montbron echt wel een must. Dit charmante dorp op de grens met de Dordogne had ooit een heuse omwalling.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Charente

Campingvakantie Montbron

Ook nu vindt u er nog de resten van een 15de-eeuws kasteel dat ‘Le Vieux Château’ wordt genoemd.
Aan de voet ervan ligt de ‘Fontaine Saint Anthoine’, een fontein waaraan pelgrims op weg naar Santiago de Compostela vroeger hun dorst laafden. De stad lag namelijk op een drukbezochte secundaire route naar het beroemde bedevaartsoord.

Camping Montbron

Sla bij het kasteel de straatjes naar de barbacane in, de bruggenschans die vroeger de voornaamste toegang tot de versterkte stad vormde. Daal af naar de benedenstad, bezoek de Leprozenkapel of de Saint Maurice-kerk, of degusteer de lokale keuken. U verveelt zich hier geen moment!
De Tardoire, de rivier die de stad van oost naar west doorkruist, telt twee watermolens die u kunt bezoeken: Menet en Chabrot. Het zijn molens uit de 19de eeuw die nog steeds door het water van de rivier worden aangedreven. Vergeet ook niet om de beroemde avondmarkt te bezoeken die elk jaar op de eerste vrijdag van augustus plaatsvindt. Zo wordt uw bezoek aan dit schitterende plekje in de Charente gegarandeerd een succes.

×