•  
  •  

Camping Parijs

Criteria wissen
Kom kennismaken met de mooiste stad ter wereld, ze zal haar schatkist voor u openstellen tijdens uw campingvakantie in Parijs!

Vakantie op een camping Parijs

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, is de drukst bezochte stad ter wereld. De Lichtstad, zoals ze vaak wordt genoemd, zet veel mensen aan het dromen. De stad kan prat gaan op een buitengewoon historisch en cultureel verleden waar de hele wereld jaloers op is.

Het bijzondere aan Parijs is dat u er monumenten uit heel diverse periodes aantreft. Deze kan u te voet of met de fiets bezoeken. Zo is het heerlijk kuieren op de oevers van de Seine, van de Pont de Sully tot de Pont de Bir-Hakeim, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Volg het spoor van Quasimodo en bewonder de prachtige kathedraal van Notre-Dame-de-Paris, in de XIIde eeuw gebouwd in gotische stijl en het symbool van het hart van Parijs.

Bezoek zeker ook het Louvre (voormalige koninklijke residentie dat nu dienst doet als museum, hier vindt u onder andere de Mona Lisa van Leonardo da Vinci), de Trocadero, de Eiffeltoren (300 meter hoog en het symbool van de Franse hoofdstad en van Frankrijk in het algemeen), het Grand Palais en uiteraard de Sacré-Cœur op het heuveltje van Montmartre.

Parijs bezit ook magnifieke tuinen, zoals de Jardin des Tuileries (uit de XVIde eeuw) of de Jardin du Luxembourg. Deze laatste werd in opdracht van Lodewijk XIII aangelegd om er geneeskrachtige planten te kweken en was de eerste publieke tuin van Parijs.

Niet ver hier vandaan treedt u in de voetsporen van Lodewijk XIV in Versailles! Versailles was meer dan een eeuw lang de bakermat van de Franse macht. Neem de tijd om dit statige, met goud versierde paleis en zijn immense tuinen te bewonderen.

Geniet tijdens uw vakantie in Parijs van de meest uiteenlopende dingen: ga naar het theater, de opera en andere voorstellingen. Doorheen de stad vloeit de Seine, de Marne en de Oise; een romantische boottocht is dan ook een onvergetelijke ervaring. Parijs is bovendien het mekka van de mode en de luxe, flaneer dus zeker even over de Champs Elysées!

Camping Parijs

Wie kiest voor een vakantie in Parijs, keert huiswaarts met fonkelende ogen en zakken vol souvenirs!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Val-d’Oise

Laatst bezochte campings
×