Camping Peyre

Criteria wissen
Als er één plek is die u tijdens uw campingvakantie in de Aveyron gezien moet hebben, dan is het Peyre. Zegt de naam u niets? Geen probleem, wij praten u even bij!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Aveyron

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Rodez

Al gehoord van Peyre? Sinds 1830 maakt Peyre, een dorp in de Aveyron, deel uit van de gemeente Comprégnac. Het oogt indrukwekkend door zijn ligging op de oever van de Tarn, hoog op de steile rotswanden waarin talloze grotten verscholen liggen. Peyre bevindt zich op 7 kilometer van Millau en is prachtig gelegen in het hart van het Regionaal Natuurpark Les Grands Causses. Het dorp plakt als het ware tegen de bergflank van de Causse Rouge aan en biedt een spectaculaire aanblik. Deze prachtige en originele setting leverde Peyre het label ‘Plus Beaux Villages de France’ op. Het is daarmee overigens al het tiende dorp in de Aveyron dat dit label behaalde. Niet slecht, toch?

 

Wist u dit? Deze twee weetjes over het dorp willen we u niet onthouden. Waar komt de naam Peyre volgens u vandaan? Eigenlijk is het gewoon Occitaans voor Pierre. Maar dat had u misschien wel kunnen raden! Wilt u een ongelooflijk verhaal horen? In de 19e eeuw werden hier in een grot een mammoetskelet en huisraad uit het paleolithicum gevonden. Daar hebt u even niet van terug, hé!

 

Wat staat er op het programma? Er valt voor de hele familie heel wat te beleven tijdens uw campingverblijf in Peyre. Bent u dol op geschiedenis? Dan mag de kerk van Saint-Christophe in Peyre niet op uw programma ontbreken. Deze versterkte constructie uit de 9e eeuw zit deels in de rots verscholen en vormt met zijn in 2001 gerenoveerde glasramen een originele mix van oud en nieuw. Wandel een keer door de pittoreske straatjes en snuif de authentieke sfeer op. Let ook op de ‘calades’, het kiezelpatroon waarmee de charmante trapstraatjes aangelegd zijn. Houdt u van lekker eten en kwaliteitsproducten, neem dan een kijkje in het ‘Maison de la Truffe’ waar u alles te weten komt over deze delicatesse. Zo, waar zullen we beginnen?

×