Camping Porto Covo

Criteria wissen
Viert u vakantie in Portugal? Geweldig! We willen u graag meenemen op verkenning door een mooie stad langs de westkust: Porto Covo. Daar gaan we dan!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Setúbal

Al gehoord van Porto Covo? Porto Covo is een klein vissersdorp tussen Sines en Vila Nova de Mifontes, op een 160-tal km van Lissabon, dat steeds populairder wordt als vakantiebestemming. U kunt er de karakteristieke architectuur van de regio bewonderen, die wordt gekenmerkt door de witte gevels met hun blauwe strepen, de geplaveide steegjes die naar zee leiden, en de mooie pleintjes hoog op de kliffen. Het belangrijkste plein van het dorp, Praça do Marquês de Pomba, zal u meteen weten te verleiden. Dit kustdorp zal u vergasten op zonovergoten dagen, mooie fijnzandstranden en een overheerlijke keuken.

 

Wist u dit al? De naam Porto Covo zou haven van de covo’s betekenen. Een covo is een soort fuik waarmee kreeften en krabben worden gevangen. En inderdaad, elke dag vertrekken de vissers uit de kleine traditionele vissershaven om hun netten uit te gooien. Porto Covo heeft zijn naam dan ook niet gestolen.

 

Wat staat er op het programma? In Porto Covo kunt u natuurlijk niet om het strand heen. Op de stranden met kabbelend water en schitterende inhammen kunnen de kinderen in alle rust spelen, en langs de stranden die worden gegeseld door hoge golven, kunnen watersport- en surffanaten zich helemaal uitleven. U kunt ook koers zetten naar Praia dos Buizinhos of Praia do Banho die beschut liggen onder de kliffen. Weet u al wat het gaat worden? Ooit gehoord van wandelroute Rota Vicentina? Met zijn 450 km is dit een van de langste wandelpaden van Europa. En het toeval wil dat een deel van de route in Porto Covo begint. De Trilho dos Pescadores loopt tussen de duinen en de zee in en staat garant voor uitzonderlijke landschappen. Wie houdt van de natuur en van wandelen is hier aan het juiste adres. Voor u het dorp verlaat, kunt u nog even een ommetje maken door het centrum en halt houden in een van de restaurants, waar het smullen is van de streekspecialiteiten.

×