Camping Poullan-sur-mer

Criteria wissen
Vertrek op campingvakantie naar Poullan-sur-mer en geniet van de rust en de charme van een Bretonse gemeente in de buurt van toeristische bezienswaardigheden in de Finistère.
Poullan-sur-mer, in het Bretons “Poullan” wat de parochie (“Poul”) en klooster (“lann”) betekent is een kleine gemeente in de Finistère gelegen op een paar kilometer van de Pointe du Raz.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Finistère

Campingvakantie Poullan-sur-mer

Op maar 7 kilometer van Douarnenez en ongeveer twintig kilometer van Quimper, hebt u de gelegenheid om tijdens uw campingverblijf in Poullan-sur-mer, deze twee steden van de Finistère te bezoeken.

Maar een vakantie in Poullan-sur-mer is vooral genieten van de rust en de charme van een vakantie op het platteland op het ritme van de getijden.

Breng een bezoek aan de megalithische monumenten zoals de menhir en dolmen van Lesaff, of de ‘’allée couverte de Lesconil’’. Deze vreemde overdekte laan die bijna 12 meter lang en 2,15 meter breed is, is eigenlijk een grafmonument uit het Neolithisch tijdperk van 8 000 tot 2 000 voor Christus, en het bewijs dat de gemeente Poullan-sur-mer bewoond werd door verschillende volksgemeenschappen.

 

Camping Poullan-sur-mer

En zoals de Bretonse naam al doet vermoeden, vindt u in Poullan-sur-mer talloze kapellen en kerken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de kapel van Kérinec, de kerk Saint Cadoan of de kapel Saint-They die als historisch monument is geklasseerd, en boven op de klif ligt met uitzicht op de Pointe du Van tegenover de oceaan. De Pointe du Van is net als de Pointe du Raz geklasseerd als “Grands Sites de France”. Ze omgeven de baai van "Les Trépassés’. De steile kliffen, de immensiteit van de oceaan en krachtige zeestromingen bieden een adembenemend schouwspel.

×