Camping Rocamadour

Criteria wissen
Maak in uw vakantie ruimte voor rust en spiritualiteit en kom naar de camping in Rocamadour, een belangrijke halte op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.
Ga kamperen in de buurt van Rocamadour en ontdek deze heilige plaats, officieel geclassificeerd als “één van de mooiste plekken van de Midi-Pyrénées”.
Rocamadour is een belangrijke bedevaartplaats met vele religieuze bouwwerken en een van de belangrijkste haltes op de route naar Santiago de Compostella. De bedevaartplaats Notre Dame van Rocamadour, ooit het derde bedevaartsoord ter wereld na Jerusalem en Rome, is een niet te missen stop die elk jaar duizenden pelgrims trekt.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Lot

Campingvakantie Rocamadour

De op een meer dan 150 meter hoge rots gelegen middeleeuwse stad kijkt uit over de vallei van de Alzou en nodigt door haar ligging vanzelf uit tot een moment van bezinning en reflectie.
Beklim net als de pelgrims de 216 treden die leiden naar het heilige gedeelte waar u de basiliek Saint-Sauveur en de crypte van Saint-Amadour kunt bezoeken, beide onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad herbergt daarnaast een aantal andere kappellen: de Sainte-Anne, Saint-Blaise, Saint-Jean-Baptiste, Notre-Dame en de Saint-Michel.

Vergeet op weg naar Rocamadour ook niet een stop te maken voor de indrukwekkende roofvogelshow op de Rocher des Aigles. Laat u betoveren door deze ludieke en leerzame show waar gieren, condors, arenden, valken, ara’s, kaketoes en papegaaien gedurende meer dan anderhalf uur boven uw hoofd rondcirkelen.
Afgezien van al het moois dat Rocamadour qua natuur en erfgoed te bieden heeft, is het ook een dorp waar u met de vele gevarieerde evenementen en animaties mooie momenten kunt beleven, zoals bijvoorbeeld met de paardenshow van Durandal .

Rondom de stad strekt zich het prachtige Regionaal Natuurpark van de Causses du Quercy uit, een waar paradijs voor sportliefhebbers met een groot aanbod aan wandel- en mountainbikeroutes en andere sportactiviteiten in de natuur: speleologie, klimmen, kanovaren, canyoning, kajakken, paardrijden…

×