Camping Rochefort

Criteria wissen
Viert u vakantie in de Charente-Maritime? Dan hebt u vast al van Rochefort gehoord. Bent u er zelf nog nooit geweest, dan is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze verrassende stad.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Charente-Maritime

Al gehoord van Rochefort? Neen? Zodra u dit gelezen hebt, wilt u vast zo gauw mogelijk alle geheimen van deze stad ontdekken! Rochefort kreeg het label ‘Ville d’Art et d’Histoire’ en ligt op de oever van de Charente in het zuidwesten van Frankrijk. De stad wist de sporen van haar maritieme verleden goed te bewaren en verrast u ongetwijfeld met haar rijke culturele erfgoed. Rochefort geldt ook als de toegangspoort tot het estuarium van de Charente, de eilanden Île d’Aix en Île Madame, en de Atlantische Oceaan. Een toplocatie dus voor wie de pareltjes van de regio Nouvelle-Aquitaine wil ontdekken!

 

Wist u dit? De film ‘Les Demoiselles de Rochefort’ werd gedraaid in … Rochefort. Of wat had u gedacht? Regisseur Jacques Demy was meteen verliefd op de beroemde Place Colbert. De 150-koppige filmcrew – met onder meer Catherine Deneuve en Françoise Dorléac – verbleef van 31 mei tot 27 augustus 1966 in het stadje. En dan is het nu uw beurt om het charmante plein te ontdekken!

 

Wat staat er op het programma? Een dag volstaat niet om Rochefort volledig te leren kennen, maar we geven u alvast enkele tips. Wandel de stad binnen via de Porte du Soleil, een met maritieme motieven versierde triomfboog, en zet koers naar het Musée National de la Marine waar u alles over de geschiedenis van de marine verneemt. Breng vervolgens een bezoek aan de Hermione, het beroemde schip, en neem een kijkje in het ‘Acrro-Mâts’ avonturenpark waar alle kleine matroosjes zich kunnen uitleven. Daarna is het tijd voor de Corderie Royale, een schitterend gebouw van maar liefst 374 m lang. Wedden dat u het enig vindt? Bent u inmiddels toe aan een streepje natuur, maak dan een ommetje door de ‘Jardin des Retours’ en fiets of wandel langsheen de rivier in de richting van het ‘Labyrinthe des Batailles Navales’. Vindt u de uitgang snel genoeg, dan kunt u misschien nog een boottochtje naar het Île d’Aix maken, een eiland van een tijdloze schoonheid. Zoals u ziet, belooft het een lekker volle dag te worden! Kom dus gauw terug om ook de rest te zien …

×