Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Sines

Criteria wissen
Gaat het deze vakantie richting Portugal? Breng dan zeker ook een bezoek aan Sines. Zegt die naam u niets? Lees dan maar gauw verder.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Setúbal

Al gehoord van Sines? De stad ligt ten noorden van Porto Covo, langs de zuidwestkust van de regio Alentejo, en maakt deel uit van het Parque Natural do Sudoeste Alentejano. Een ideale ligging, kortom. De oude vissersstad is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot het grootste havengebied van Portugal. Niettemin zijn de sporen van het verleden er bewaard gebleven. Boven de baai kunt u de overblijfselen van een middeleeuws kasteel bewonderen dat in de 16e eeuw is gerestaureerd. Een van de torens huisvest zelfs een museum dat aan ontdekkingsreiziger Vasco da Gama is gewijd. De landschappen zijn hier adembenemend mooi en vormen een heerlijke mix van zee, natuur en historische monumenten. Trek een dagje uit om Sines te bezoeken, want de stad heeft voor elk wat wils.

 

Wist u dit al? Vasco da Gama, de grote Portugese ontdekkingsreiziger die als eerste Europaan voet aan wal zou hebben gezet in Indië, is in Sines geboren. Nooit van de man gehoord? Wel, hier is hij alomtegenwoordig. In de haven heeft hij zelfs een standbeeld gekregen. Tijdens uw bezoek aan de stad wordt u helemaal ondergedompeld in zijn ongelooflijke verhaal.

 

Wat staat er op het programma? Maak misschien eerst een wandelingetje door het historische centrum. Zo ontdekt u meteen ook alle schatten van de stad. Geef uw ogen de kost en ontdek de charmante geplaveide steegjes, de huizen met hun witte gevels met blauwe accenten en de vele restaurants waar het smullen is van de streekgerechten. Daarna gaat het richting het kasteel van Sines, waar u een adembenemend mooi panoramisch uitzicht hebt over de zee. Vlak naast het kasteel bevindt zich de Igreja de Nossa Senhora das Salas, de prachtige witte kerk waar Vasco da Gama gedoopt is. Wie kuststad zegt, zegt natuurlijk ook strand. Zet koers naar Praia da Samoqueira, waar u een groot fijnzandstrand met zicht op de eindeloze oceaan wacht. Het strand ligt verborgen achter grote kliffen, en is een verkwikkende plek waar de ongerepte natuur heer en meester is. Spreid uw strandlaken en geniet van een heerlijke adempauze onder de Portugese zon. Wie Sines bezoekt, sluit de stad gegarandeerd in z’n hart.

×