Camping Souillac

Criteria wissen
Kies Souillac voor een vakantie aan de rand van het departement Dordogne! Dit kleine stadje is tijdens de zomer erg levendig en laat u het prachtige erfgoed van de streek ontdekken.
Souillac heeft een ideale ligging om alle mooie plekken in de streek te bezoeken: de vallei van de Lot, Cahors, de Dordogne, schilderachtige dorpjes zoals Rocamadour en Collonges-la-Rouge… Er is volop keuze!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Lot

Campingvakantie Souillac

Zet koers naar het zuidwesten voor uw volgende vakantie! Souillac, ook wel ‘de stad met de 7 viaducten’ genoemd, laat zich ontdekken…De stad heeft haar rijkdom te danken aan de handel op de rivier de Dordogne, waar de boten zout, specerijen en gedroogde vis vervoerden en in Souillac een stop maakten.

Hier zijn mooie bouwwerken van deze periode te bewonderen: de kerk Saint-Martin, de abdijkerk Sainte-Marie met zijn mooie poort en meerdere bouwsels uit de Middeleeuwen.

U kunt zelfs de brug Louis Vicat oversteken die over de Dordogne ligt: hij dateert uit het jaar 1812, maar het was de eerste brug ter wereld die van cement was gemaakt!

De kinderen zijn ook dol op Souillac: er is hier een automatenmuseum te vinden. Ze treffen hier een gigantische verzameling automaten aan, die tussen 1860 en 1960 zijn gemaakt. Dit wordt voor hen een onvergetelijk bezoek dat hen fonkelende ogen zal bezorgen.

×