Camping Talmont-sur-Gironde

Criteria wissen
U viert vakantie in de Charente-Maritime? Super! Dan moet u beslist een bezoek brengen aan Talmont-sur-Gironde, een buitengewoon charmant stadje in de buurt van uw camping dat tal van troeven achter de hand houdt. U bent er van harte welkom!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Charente-Maritime

Al gehoord van Talmont-sur-Gironde? Reist u naar de Charente-Maritime, dan wordt u verwacht in een charmant stadje: Talmont-sur-Gironde. Van op een rotsheuvel op enkele kilometers van Royan, pal aan de zee, kijkt het trots uit over het estuarium van de Gironde. Wedden dat u meteen weg bent van deze schitterende setting?

 

Wist u dit? Talmont-sur-Gironde sleepte niet één of twee maar drie labels in de wacht: het label ‘Plus beaux villages de France’ voor steden en dorpen met een rijk erfgoed, het label ‘Petite cité de caractère’ voor gemeenten met een buitengewone authenticiteit en diversiteit, en tot slot het label ‘Village de pierres et d’eau’ voor plaatsen die een speciale band met water hebben. Talmont-sur-Gironde is dus zeker een omweg waard! Wilt u niet met uw eigen ogen zien wat dit stadje zo bijzonder maakt?

 

Wat staat er op het programma? Begin met een aangename wandeling door de nauwe kasseistraatjes van Talmont-sur-Gironde. U bent meteen in de ban van dit atypische stadje! Neem bij de haven de weg naar de ruïnes van de Tour Blanche en loop naar de kerk van Sainte-Radegonde met haar verrassende romaanse architectuur in Saintonge-stijl. Zet uw wandeling voort door de straatjes met fleurige rozen, hou even halt op het dorpsplein en rust uit op een terrasje. Kuier vervolgens door de handelsstraten waar ambachtslui u de lokale specialiteiten aanbieden. Na een bezoek aan het museum, dat u op een originele manier de geschiedenis van de stad bijbrengt, hebt u wellicht zin in een wandeling. Volg de bewegwijzerde routes door de wijnvelden en moeraslanden en ontdek de prachtige uitzichtpunten over het estuarium. Klinkt fantastisch, niet? Pak gauw uw koffers!

×