Camping Villedieu-les-Poêles

Criteria wissen
Het charmante Villedieu-les-Poêles dat bekendstaat om zijn artisanale kopersmederijen, heet u hartelijk welkom op uw vakantie aan de Kanaalkust. De traditie van de koperbewerking ontstond hier al in de middeleeuwen: potten en pannen, allerlei kunstvoorwerpen … Ontdek de ontelbare schatten die dit stadje verbergt.
Hebt u al gehoord van Villedieu-les-Poêles? Dit prachtige en originele stadje in het hart van La Manche, dat als hoofdstad van de koperbewerking bekendstaat, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De geschiedenis van Villedieu-les-Poêles, dat in de baai van de Mont Saint-Michel ligt, gaat terug tot in de middeleeuwen. Metaal- en koperbewerking nemen er een belangrijke plaats in – niet voor niets kreeg de stad het label ‘Ville et Métiers d’Art’ – maar ook houtsnijwerk en kantwerk behoren tot de specialiteiten.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Manche

Campingvakantie Villedieu-les-Poêles

Wist u dat het atelier Cornille Havard uit Villedieu-les-Poêles 8 nieuwe klokken goot voor de Notre Dame-kathedraal in Parijs, indrukwekkend toch? Bezoek deze stad, kuier door haar charmante steegjes, geniet van het Normandische wallenlandschap of ga met de hele familie een dagje naar de zoo. Villedieu-les-Poêles heeft heel wat verrassingen voor u in petto!

Camping Villedieu-les-Poêles

Wat staat er op het programma tijdens uw volgende vakantie aan de Kanaalkust? Diverse activiteiten die groot en klein weten te bekoren! Geniet met familie of vrienden van de eenvoudige vakantiegenoegens. Ontdek prachtige sites zoals de Klokkengieterij, een unieke plek waar elke dag honderden klokken worden gegoten. Een ongelooflijk schouwspel! Mis in geen geval het ‘Atelier du Cuivre’, het koperatelier dat de trots van de stad is. Wilt u weten wat het geheim is achter al dat prachtige koperwerk waaraan Villedieu-les-Poêles zijn naam en faam dankt, dan moet u naar een van de musea in de stad. Fijnproevers die zich afvragen hoe het met de lokale keuken zit, kunnen we geruststellen: u proeft hier al het lekkers dat het land en de zee te bieden hebben. Maak dus zeker een ommetje door de stad, ontdek de lokale producten en maak een praatje met de producenten uit de streek. Er is nog veel meer te zien … maar we willen natuurlijk niet alles verklappen. Wacht niet langer om hoogstpersoonlijk de vele geheimen van Villedieu-les-Poêles te ontsluieren!

×