De Phare des Baleines

Vlak bij Saint-Clément-des Baleines, het charmante dorp tussen het grote strand van La Conche en de Côte Sauvage, staat de Phare des Baleines, de topattractie van het Île de Ré. Ontdek deze bijzondere vuurtoren tijdens uw vakantie op dit mooie eiland!

Focus op de Phare des Baleines

De Phare des Baleines, pal aan de oceaan, is een van de mooiste en hoogste vuurtorens van Frankrijk. Hij werd gebouwd en aangestoken in 1854 in het kader van een grootse campagne om de kust van bakens te voorzien en de oude toren te versterken die onder Vauban gebouwd was. De vuurtoren moest zeelieden die naar de wal terugkeerden, veilig de haven binnenloodsen.

 

Wat staat er op het programma?

Beklim de 257 trappen naar de top van de vuurtoren die bijna 57 meter hoog is en geniet van het ongelooflijke uitzicht over het Île de Ré en de Atlantische Oceaan! Eenmaal weer beneden, moet u beslist een kijkje nemen in het Vuurtorenmuseum dat ondergebracht is in de voormalige school waar de vuurtorenwachters opgeleid werden. U verneemt er de hele geschiedenis. En hoe kunt u uw bezoek aan deze uitzonderlijke site beter besluiten dan in het ‘Parc des Baleines’?

 

Phare des Baleines, 155 Route du Phare, 17590 Le Gillieu, Île de Ré

https://lepharedesbaleines.fr/

2 campings gevonden

campings Charente-Maritime

×