Camping in Normandië

Criteria wissen
Normandie heeft de cultuur van een rijk verleden, de herinnering aan oude beschavingen.

Vakantie camping Normandie

Tijdens uw campingvakantie in Normandie kunt u proeven van de lokale keuken, genieten van het zachte klimaat door lange strandwandelingen te maken en uw dorst naar bezienswaardigheden lessen dankzij haar culturele en natuurlijke rijkdom.

Door haar rijk gevulde geschiedenis vertoont ze kenmerken van de verschillende culturen die hier voet aan land hebben gezet. Haar open ligging aan het Kanaal geeft haar een strategische positie. Nadat ze de kusten van het westen hadden verwoest, installeerden de vikings zich hier vooraleer hun invasie verder te zetten. Dit was het vertrekpunt voor de verovering van Engeland in 1066. Deze stranden zijn ook bekend voor de landing van de geallieerden op 6 juni 1944 tijdens de tweede wereldoorlog. De slag om Normandie was een cruciaal moment tijdens die oorlog. Basse Normandie beschikt over een rijk historisch patrimonium dat dateert uit belangrijke periodes uit de geschiedenis.

Normandië was de inspiratiebron voor grote bouwmeesters, met als stille getuigen de abdij van Mont Saint Michel, de kathedraal van Coutances of het kasteel van Carrouges. Het is ook hier dat de tapijten van Bayeux werden gemaakt, echte kunstwerken. Hou zeker halt in Deauville; in deze badstad met een internationale reputatie kunt u flaneren over de beroemde Planches, voordat u naar het casino gaat ... Een campingvakantie in Basse Normandie, dat is genieten van het werk van de Mens in een prachtige natuurlijke omgeving.

Camping Normandie

Verwen uw smaakpapillen met de culinaire heerlijkheden van de regio. Met een rijke en overvloedige keuken kunt u zich ook laten verleiden tot een bord schelp- of schaaldieren die 's ochtends gevist werden. Als dessert ontdekt u een typisch Normandisch gerecht: la Teurgoule. Het is een gerecht op basis van rijst, melk en kaneel waarvan u kunt genieten bij het drinken van een glas cider.

Uw zoekresultaten: 3 Campings

Campingdorpen Calvados

Campingdorpen Manche

Om te ontdekken
×