Camping Luc-sur-Mer

De Calvados verbergt een charmante badplaats: Luc-sur-Mer. Bent u er nog nooit geweest, dan is het de hoogste tijd om daar wat aan te doen. We lichten alvast een tipje van de sluier.

Al gehoord van Luc-sur-Mer? Ten zuiden van de baai van de Seine in de buurt van Caen ligt Luc-sur-Mer op u te wachten. De 1,5 kilometer lange zeeboulevard nodigt uit tot een ontspannende wandeling, ideaal om de batterijen weer op te laden en uw longen met de gezonde zeelucht van de Côte de Nacre te vullen. Wat u meteen zal opvallen, zijn de strandcabines. Ze maken integraal deel uit van het erfgoed waar de Normandische kust prat op gaat. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud, andere zijn nieuw, maar allemaal samen liggen deze witte huisjes aan de basis van de naam en faam van Luc-sur-Mer. Wedden dat ook u niet immuun bent voor hun charme?

 

Wist u dit? Meer dan 100 jaar geleden spoelde een 40 ton zware en 19 meter lange walvis aan op het strand van Luc-sur-Mer. Gelooft u ons niet? Wandel dan een keer door het park van het stadhuis: daar is het skelet nog steeds te bewonderen onder een glasstructuur. U kunt ook een bezoek brengen aan het ‘Maison de la Baleine’. Best indrukwekkend! Maar u moet het natuurlijk met uw eigen ogen gezien hebben …

 

Wat staat er op het programma? Begin uw bezoek met een leuke wandeling over de 2,5 kilometer lange wandelroute die in de oude spoorwegbedding werd aangelegd. Het schaduwrijke pad vertrekt bij de basiliek van Douvres-la-Délivrande en leidt u naar zee. Heerlijk, niet? Loop daarna een keer door het stadspark, een heuse oase van groen. U vindt er niet alleen het mooie stadhuis maar ook heel wat dieren, een speelweide voor de kinderen en – niet te missen voor alle walvisliefhebbers! – het ‘Maison de la Baleine’, dé attractie van Luc-sur-Mer. Niet alleen de wetenschapsruimte maar ook de vele legenden en anekdoten over walvissen weten de hele familie te boeien. Er is zelfs een winkeltje waar u een souvenir kunt aanschaffen. En wat zou u ervan denken om na zo’n leerrijke en leuke dag lekker te relaxen op het terras van een restaurant? De lokale keuken is een waar feest voor de smaakpapillen! Klaar voor een dagje Luc-sur-Mer? Vooruit dan maar!

×