Omaha Beach Golf

Als het gaat om de leukste en meest originele activiteiten die te doen zijn in de buurt van onze campings in Normandië, springt Omaha Beach Golf er zeker uit! Ontdek deze plek waar sport, geschiedenis en mooie natuur hand in hand gaan.

Inzoomen op Omaha Beach Golf

 

Zoals de naam al zegt is Omaha Beach Golf een golfclub langs de kust met uitzicht op Omaha Beach, de iconische plaats waar de landing in Normandië plaatsvond. Wat de club vooral bijzonder maakt is zijn geografische ligging, de fans van het witte balletje spelen er in een prachtige natuurlijke omgeving die bovendien van grote historische betekenis is.

 

De club die opgericht is door een voormalig landbouwer/enthousiast golfer is zich er wel degelijk van bewust dat de locatie niet los kan worden gezien van D-DAY. Daarom zijn alle 36 holes vernoemd naar een soldaat of een Amerikaan die zich heeft ingezet voor de bevrijding. Hole n°1 bijvoorbeeld, is een eerbetoon aan oud-militair en voormalig president van de Verenigde Staten: Dwight D. Eisenhower.

 

In de praktijk betekent dit, zoals sommigen al zullen hebben geraden, dat de golfliefhebbers die te gast zijn op onze campings in de Calvados kunnen profiteren van twee 18 holes-banen. Een bijzonderheid die uniek is in het westen van Frankrijk.

 

U heeft dus de keuze tussen de baan met de naam ‘La Mer’, die een ongeëvenaard uitzicht biedt op Port-en-Bessin en de kustlijn, en de baan ‘Le Manoir’ in een typisch Normandische setting met coulisselandschappen, vijvers en weelderig groen. Ofwel combineert u beide banen?

 

En wilt u graag leren golfen maar heeft u het nooit eerder gedaan? Geen probleem. Hetzelfde geldt voor ervaren golfers die graag een beetje ‘fun’ willen toevoegen aan de sport. Omaha Beach Golf beschikt over een FootGolf baan! Dit originele spel wordt gespeeld volgens de regels van het golfen maar doet daarnaast ook een beroep op uw voetbalvaardigheden. Het doel is eenvoudig: zorgen dat de bal met zo weinig mogelijk trappen in een hole terecht komt (die natuurlijk groter is dan bij het klassieke golfen).

 

Bent u te gast op een van onze campings in de Calvados, dan bent u in ieder geval welkom op Omaha Golf voor een leuke buitenactiviteit in een unieke setting.

 

Adresse : La Ferme Saint Sauveur, 14520 Port-en-Bessin-Huppain

Site :   golf-omaha-beach.fr

1 camping gevonden

campings Calvados

×