Camping regio Centro

U trekt tijdens uw volgende vakantie naar de Portugese regio Centro? Authentieke dorpen, magnifieke landschappen en bijzondere bezienswaardigheden garanderen u een topverblijf!

Campingvakantie regio Centro

Welkom in de regio Centro, het historische, culturele en religieuze hart van Portugal waar bovendien de meest gevarieerde landschappen te vinden zijn. Van Coimbra over Leiria tot Peniche: overal wordt u verrast door het rijke Portugese erfgoed dat moderniteit en traditie moeiteloos verzoent.

Tijdens uw verblijf in deze regio kunt u zich uitleven met tal van activiteiten die u spontaan met een leuke vakantie associeert: surfen, luieren, leuke plekken bezoeken, skiën … Alles kan hier! Wat dacht u van een bezoek aan één van de oudste universiteiten van de hele wereld: de universiteit van Coimbra, de oudste van Portugal, die in 1290 in de gelijknamige stad werd gebouwd op de site van een voormalig paleis. Wereldberoemd zijn haar 12de-eeuwse klokkentoren en barokke bibliotheek, de zogenaamde ‘Biblioteca Joanina’. De streek staat ook bekend om de vele religieuze gebouwen en geldt als spirituele wijkplaats voor gelovigen van over de hele wereld. U kunt er talloze kerken bezoeken zoals die van Santa Maria, één van de mooiste van heel Portugal. De kerk met de kenmerkende blauw-met-witte faiencetegels die de Maagd Maria afbeelden, werd gebouwd in de 16e eeuw en stond bekend als de ‘kerk van Santa Maria do Castelo’.

Camping regio Centro

Zin om te surfen of te zonnebaden? De met bossen afgezoomde fijnzandstranden stellen u zeker niet teleur! Het hele jaar lang worden hier bootexcursies aangeboden omdat het natuurerfgoed zo uitzonderlijk mooi is. Ga aan boord van een moliceiro, een traditioneel bootje, en maak kennis met de Ria de Aveiro. Deze lagune gaat tot 45 km diep het Portugese binnenland in. Wintersportfanaten zijn dan weer in hun nopjes in het skigebied van de Serra da Estrela, het bergmassief waartoe de hoogste bergtop van Portugal behoort (bijna 2.000 meter).

1 camping gevonden

campings District Leiria

Om te ontdekken
×