Camping Fátima

Tijdens uw vakantie in Portugal mag u de stad en het heiligdom van Fátima niet overslaan. Deze historische plek bezit een rijk erfgoed en is gelegen in een uitzonderlijke omgeving. Kom de vele schatten van deze stad ontdekken.

Kent u Fátima?

Ontdek de stad Fátima, niet ver van Lissabon in het hart van Portugal. Alle christenen ter wereld kennen deze plek als een van de belangrijkste bedevaartsoorden. De stad is beroemd geworden in 1917, na een aantal verschijningen van de Maagd Maria aan drie jonge herders en het Zonnewonder op 13 oktober 1917. Deze gebeurtenissen rechtvaardigden de bouw van het heiligdom van Fátima dat wordt gevormd door de basiliek Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, de kapel van de Verschijningen waar de maagd Maria verschenen zou zijn en de basiliek van de Heilige Drie-eenheid. Elk van deze monumenten is oogverblindend mooi en verrassend.

 

Op het programma?

Hebt u zich laten verleiden door de schoonheid en de geschiedenis van de religieuze gebouwen? Dan kunt u nu de andere schatten van deze stad gaan verkennen tijdens uw vakantie in Portugal. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het natuurpark Das Serras de Aire e Candeeiros, op een paar kilometer van de stad. Buiten de prachtige, authentieke landschappen kunt u een aantal van de 1.500 ongelooflijke grotten in het park verkennen. Ontdek het leven onder de grond. De meest indrukwekkende grot? Dat is de Mira de Aire, met een diepte van meer dan 110 meter, die bekend staat als één van de 7 natuurlijke wonderen van Portugal. Dit is een ideaal uitstapje voor het hele gezin.

 

Zet uw ontdekkingstocht rond de stad voort over de route langs kastelen waar legendes, verhalen en mysteries u opwachten. Op slechts 12 km van de stad staat het kasteel van Ourém met een uitzonderlijk uitzicht over de middeleeuwse stad Ourém en de stad Fátima. Bent u overtuigd? Brengt u uw volgende vakantie in Portugal in de omgeving van de stad Fátima door?

×