Camping district Leiria

Criteria wissen
In het district Leiria zit u goed voor bezienswaardigheden, ruïnes, activiteiten én dolce far niente tijdens uw vakantie in Portugal.

Campingvakantie district Leiria

Leiria is een district aan de Atlantische kust in Portugal, net ten noorden van Lissabon, aan de Costa de Prata, de Zilverkust dus. De naam verwijst naar de zilveren kleur die de Atlantische Oceaan bij zonsondergang krijgt. Wie het uitgestrekte district bezoekt – van punt tot punt maar liefst 280 km –, is aangenaam verrast door de talloze fijnzandstranden en authentieke historische gebouwen. Met zijn prachtige kust en bossen waartussen karaktervolle steden, kloosters en kastelen liggen, is Leiria de ideale plek voor wie op zoek is naar cultuur en ontspanning.

Camping district Leiria

Het district Leiria is een uitgelezen bestemming voor een vakantie met familie of vrienden bij de oceaan. Op het programma: dolce far niente, watersportactiviteiten en excursies. Liefhebbers van de oceaan en de grote fijnzandstranden voelen zich de koning te rijk in badplaatsen als Nazaré en São Martinho do Porto.

Zowel ’s zomers als in de winter geniet u van een verblijf in deze regio met talloze historische monumenten waaronder een aantal kloosters die als UNESCO-werelderfgoed beschermd zijn, zoals die in Batalha en Alcobaça. Niet te missen in de stad Leiria is het MIMO-bioscoopmuseum (Museu Da Imagem Em Movimento). Het werd in 1996 gebouwd ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de cinema in Portugal. Ook het kasteel van Leiria behoort tot de vele historische monumenten in de streek die u beslist een keer gezien moet hebben.

Houdt u van de ongerepte natuur? Op dan naar het Natuurpark das Serras de Aire e Candeeiros dat deels in het district Leiria ligt. Er lopen schitterende wandelroutes door het kalkmassief en het park is bezaaid met grotten die u kunt verkennen.

Fijnproevers zijn hier in de zevende hemel want Portugal staat wereldwijd bekend om zijn gevarieerde surf- & turfgastronomie die iedereen wat te bieden heeft. Laat u tijdens uw verblijf in het district Leiria dus verleiden door een ‘leitao da Boa Vista’ (speenvarken) of een bord ‘migas’, een specialiteit op basis van maïsbrood.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Om te ontdekken
×