Camping São Martinho do Porto

Bezoek tijdens uw vakantie bij Yelloh! Village de stad São Martinho do Porto en zijn strand, dat bekend staat als een van de mooiste van Portugal. Genieten, oceaan en ontdekking zijn de sleutelwoorden van uw vakantie!

die naar de Atlantische oceaan is gericht. Met een van de mooiste stranden van Portugal, in de vorm van een open schelp, opent de baai van het stadje zich naar de open zee via een smalle doorgang, aan beide zijden beschermd door een klif.

Vroeger was deze stad een zeehaven waar scheepsbouw en visserij de belangrijkste activiteiten waren. Nu vormt hij een uitzonderlijke leefomgeving voor zijn bewoners en vakantiegangers. De stad bestaat uit twee delen: een deel aan het strand waar het op zomeravonden in de restaurants, bars en winkels gezellig druk is, en een hoger gelegen gedeelte, op een helling waar zich het historische centrum van de stad bevindt, met een uitzonderlijk mooi uitzicht over de baai. Als u door het centrum wandelt, ontdekt u de Capela de Santo António, een klein kapelletje uit de 16e eeuw waarin prachtige ‘azulejos’, siertegels, de legende van het ontstaan van de baai vertellen. Ga verder naar de Miradouro do Cruzeiro, een belvedère met een ongelooflijk uitzicht over de stad, de baai en de omgeving.

Op het programma?

In de baai treft u een meer dan 2 km lang fijnzandstrand aan. Hier kunt u prachtig door de duinen wandelen tot het noordelijke uiteinde van de baai, een klein haventje waar vele kleurrijke boten voor anker gaan.

Het rustige water en het fijne zand van de baai nodigen uit tot heerlijke middagen met de familie of met vrienden in dit natuurlijke zwembad. Bruin worden, zandkastelen bouwen of watersporten, zo ziet uw programma eruit!

×