Camping in Poitou-Charentes

  1. Al onze campings
  2. Frankrijk
  3. Poitou-Charentes
De regio Poitou-Charentes, die enerzijds aan de oceaan ligt, en anderzijds prachtige natuurlijke sites in het binnenland heeft, zal u zeker kunnen bekoren. Kom de regio ontdekken tijdens uw campingvakantie in Poitou-Charentes!

Ontdeck vakantie kamperen in Poitou-Charentes

De regio is beroemd voor zijn ecotoerisme en beschikt over prachtige juweeltjes van moeder natuur. In het westen trekt de oceaan vissers en surfers aan. Met de ontwikkeling van het badtoerisme sedert de 19de eeuw, is de Charentais kust bezaaid met talrijke badplaatsen langs de Atlantische oceaan.

Royan, Fouras en Châtelaillon-Plage charmeren elk jaar meer en meer bezoekers en toevallige passanten. Het is vooral de aantrekkingskracht van de eilanden, die de regio onderscheidt van de rest van de westkust. L'ile de Ré en l'ile d'Oléron ontvangen steeds meer bezoekers en worden de toeristische trekpleisters van Poitou-Charentes.

Het Marais Poitevin en zijn wandelpaden, de Atlantische kust en zijn stranden, de stad La Rochelle en zijn patrimonium, u zal zich niet vervelen tijdens uw kampeerverblijf in Poitou-Charentes.

Breng een dag door in het attractiepark Futuroscope voor een reis door de tijd dankzij een infrastructuur met toepassing van spitstechnologie. In het achterland zijn romaanse kerken, ecomusea en charmante landhuizen aan de eer. Om u te begeleiden tijdens uw tochten, heeft de regio toeristische routes uitgestippeld.

De regio trekt ook nieuwsgierigen aan dankzij haar Cognac-kelders, het internationaal bekende digestief. Voor het aperitief kunt u beter kiezen voor een Pineau des Charentes om nadien van een schotel zeevruchten te genieten met zicht op de oceaan.

Camping Poitou-Charentes

Op vakantie vertrekken naar een camping in Poitou-Charentes, dat is genieten van eenvoudige dingen die u enkel in deze regio zal terugvinden.

3 campings gevonden

campings Charente-Maritime

campings Vienne

Om te ontdekken
×