Camping La Flotte

Verblijft u op het Île de Ré? Dan hebben wij een tip voor u: La Flotte, één van de oudste dorpen van het Île de Ré! Ontdek deze buitengewone plek met zijn rijke geschiedenis en unieke karakter.

Hebt u al gehoord van La Flotte?

Tijdens uw vakantie op het Île de Ré mag u La Flotte, het oudste dorp van het eiland, beslist niet links laten liggen. Het vissersdorp, dat inmiddels het label ‘Plus Beaux Villages de France’ kreeg, weet bezoekers steevast te charmeren met zijn erfgoed en opmerkelijke architectuur.

Wandelt u door de steegjes met bloemen aan weerskanten dan komt u bij de vissers- en jachthaven van het dorp. Er liggen heel wat oude boten aangemeerd waaronder enkele als ‘Historisch Monument’ beschermd zijn. Talloze restaurants, bars en ijssalons zorgen voor een geanimeerde sfeer op de havenkade. Voor een selectie van de fijnste terroir- en streekproducten moet u tot slot naar de overdekte markthal uit de 17e eeuw waar het heerlijk flaneren is.

Zet uw wandeling voort onder de platanen van de wandelboulevard Cours Félix Faure en geef uw ogen de kost. Hier vindt u de oude vissershuizen uit de 18e eeuw.

 

Wat staat er op het programma?

Zin om de temperatuur van het water te checken en in het zand op zoek te gaan naar schaaldieren? Het strand van L’Arnérault tegenover de haven en op een boogscheut van het centrum is de ideale plek voor een dagje uit met de familie!

Sportievelingen kunnen in La Flotte rekenen op een ruim aanbod aan watersportactiviteiten: surfen, zeilwagenrijden of kajakken op zee. Natuurliefhebbers hebben de keuze uit talloze wandel-, fiets- en zelfs ruiterroutes om de Atlantische kust tot in de kleinste hoekjes te verkennen. De verbluffende uitzichten zijn onvergetelijk: een blijvende herinnering aan uw vakantie op het Île de Ré.

Koffers pakken en wegwezen dus? 

×