Camping Saint-Martin-de-Ré

Maak kennis met Saint-Martin-de-Ré, de historische hoofdstad van het Île de Ré. U bent meteen dol op de charme van deze oude stad die de relaxte sfeer van de Atlantische kust ademt!

Hebt u al gehoord van Saint-Martin-de-Ré?

De historische hoofdstad Saint-Martin-de-Ré is het kloppend hart van het eiland. In dit charmante en omwalde kuststadje draait alles rond de haven. Wanneer u door de oude steegjes flaneert, ontdekt u talloze juweeltjes van het eilanderfgoed zoals het ‘Hôtel de Clerjotte’ en het vakwerkhuis ‘Maison de la Vinatrie’ uit de 16e eeuw.

Wandel daarna verder naar de Citadel die door Vauban opgericht en versterkt werd in respectievelijk 1681 en 1685. Gevangenen werden er opgesloten in afwachting van hun vertrek naar een strafkolonie. Neem ook een kijkje in het Ernest Cognacq-museum dat aan de kunst en de geschiedenis van het eiland gewijd is.

Het geanimeerde stadscentrum met zijn rijke geschiedenis weet u vast te charmeren. Drink er een glaasje op een terras, bewonder de witte huizen van het stadje die met de staalblauwe hemel contrasteren en geniet van ‘la douce vie’. Besluit uw rondwandeling met een bezoek aan het terras van de kerk: het uitzicht over de oceaan en de stadswallen is ronduit subliem.

 

Wat staat er op het programma?

Historische bezienswaardigheden, waterpret op de stranden, wandelen door de duinen, watersporten, een wedstrijd zandkastelen bouwen … In Saint-Martin-de-Ré hebt u de keuze uit duizend-en-één activiteiten! Zin om het ruime sop te kiezen? Maak een boottocht en ontdek hoe de stad er van op de oceaan uitziet! 

×