Camping Ars-en-Ré

Houdt u van de natuur? Zoekt u graag nieuwe horizonten op? Dan is Ars-en-Ré helemaal uw ding! Met zijn authentieke natuurkader en relaxte sfeer weet dit dorp u ongetwijfeld te verleiden!

Hebt u al gehoord van Ars-en-Ré?

In het noorden van het Île de Ré, tussen Saint-Clément-des-Baleines en La Couarde-sur-Mer, vindt u Ars-en-Ré, een dorp met de onmiskenbare eilandcharme van het Île de Ré. Het kreeg het label ‘Plus Beaux Villages de France’ en is de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van rust en natuur. Ars-en-Ré staat bekend om zijn witte huisjes met groene of blauwe luiken en zijn geplaveide straatjes met stokrozen. Een mens wordt er vanzelf stil van …

Op de kruising van twee steegjes vindt u de kerk in romaanse en gotische stijl die in de 7e eeuw gebouwd werd. De klokkentoren is bijna 40 meter hoog en vormt nog steeds een baken voor de schepen die de baai binnenvaren. Wandel vervolgens in de richting van de jachthaven waar een heleboel kleurrijke bootjes aangemeerd liggen. U zult het met ons eens zijn dat het alweer een plaatje lijkt!

 

Wat staat er op het programma?

In Ars-en-Ré is alles op loop- of fietsafstand. Er vertrekken dan ook mooie wandel- en fietstochten. Zo kunt u op de fiets naar de stranden van La Conche waar u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan wacht. Wat dacht u van een strandwandeling om van de magnifieke zonsondergang te genieten? Of misschien verkiest u een tocht naar de Phare des Baleines of naar Lilleau des Niges, een natuurreservaat met een rijke biodiversiteit dat prat gaat op zijn schitterende fauna en flora.

Ook de zoutpannen zijn het verkennen waard! En houdt u van een ‘pêche à pied’? Zet dan bij laagtij koers naar Le Fier d’Ars. U kunt er uw hart ophalen!

Uw vakantie op het Île de Ré wordt een voltreffer. Wij kijken al uit naar uw komst …

×