Camping Le Bois-Plage-en-Ré

Ontdek tijdens uw vakantie één van de oudste badplaatsen van het Île de Ré: Le Bois-Plage-en-Ré! De setting tussen de duinen, de pijnbomen en de golven is beslist een ansicht waard!

Hebt u al gehoord van Le Bois-Plage-en-Ré?  

Le Bois-Plage, de oudste badplaats van het eiland, ligt helemaal in het zuiden. Het is de ideale bestemming voor uw vakantie.

Met meer dan 6 km strand – sinds 2015 met het label ‘Pavillon Bleu’ – kijkt de gemeente aan de ene kant uit op de prachtige stranden en duinen bij de Atlantische Oceaan en aan de andere kant op de pijnbossen en wijngaarden. Op uw wandelingen ontdekt u de sporen van zijn grote wijnbouwtraditie: de prachtige woningen met 2 of 3 etages en brede koetspoorten die de wijnboeren hier bouwden.

Wanneer u het centrum uitloopt om de omgeving te verkennen, belandt u in een uitgestrekt bebost gebied. Misschien komt u op uw tochten wel voorbij de molen van Bellère. Ooit telde de gemeente er een vijftiental!

 

Wat staat er op het programma?

Verken de omgeving van het dorp te voet, op de fiets of te paard! U hebt de keuze uit talloze routes. Zin in een dagje aan het strand? De stranden van Le Petit Sergent, Les Gollandières en Gros Joncs zijn de allermooiste van de gemeente! U kunt er windsurfen, surfen of zeilwagenrijden, maar ook genieten van een duik tussen de golven of een wedstrijd zandkastelen bouwen. Of wat dacht u van schelpjes rapen? De stranden maar ook de duinen zijn een fantastisch speelterrein waar groot en klein met volle teugen van geniet!

Deze charmante plek kunt u ook verkennen tijdens een wandeling door de nauwe straatjes met hun typische eilandcharme. Bezoek de kerk waarvan de glasramen met mariene motieven versierd zijn. Maak ook een ommetje langs de markt, één van de grootste van het eiland, die van april tot september elke dag open is. Talrijke winkels, bars en restaurants zorgen voor een geanimeerde sfeer in het centrum. U hebt geen seconde te verliezen: het avontuur wenkt!

×