Camping Vienne

Breng uw volgende campingvakantie door in het departement Vienne. Er wachten u heel wat familieactiviteiten en uitzonderlijke bezienswaardigheden. Ontdek snel wat er allemaal op het programma staat tijdens uw verblijf!

Campingvakantie Vienne

De Vienne, gelegen in de regio Poitou-Charentes, voert u op slag terug naar zijn verleden. Door het rijke erfgoed met talloze megalieten, kerken en kastelen hangt in de hele streek een feeërieke sfeer. De kalkrijke bodem en het vreedzame reliëf zorgen voor prachtige landschappen met weidse vlakten, wijngaarden en kustlandschappen. Perfect om tot rust te komen! Ook de gastronomie van de Vienne weet u ongetwijfeld te charmeren. De ‘Chabichou’, een geitenkaas, is DE specialiteit van deze streek. U moet hem zeker proeven! Bent u een zoetekauw? Proef dan de beroemde ‘dame blanche du Poitou’ – een verrukkelijke variatie op îles flottantes – of de ‘briffaut’, sneetjes brood die in pannenkoekendeeg worden gedrenkt. Een heuse delicatesse! We zijn er zeker van dat u het heerlijk zult vinden om tijdens uw verblijf kennis te maken met de cultuur en het erfgoed van deze regio.

 

Camping Vienne

De Vienne biedt groot en klein een ruime keuze aan activiteiten. Waarom begint u niet met de steden waaraan het departement zijn naam en faam dankt? Poitiers kent u vast wel. In de hoofdstad van de regio Poitou-Charentes vindt u een rijk en prestigieus architecturaal erfgoed, fleurige parken, winkelstraten … Mis er niets van! Neem vervolgens een kijkje in het charmante Angles-sur-l’Anglin, bekend om zijn schitterende, handgemaakte borduurwerk. Een ideaal souvenir om mee naar huis te nemen! Ook La Roche-Posay en zijn thermen zijn beslist een omweg waard. Gun uzelf er enkele uren zalige ontspanning. En nu? Tijd voor enkele activiteiten op maat van de kids! Al zullen ook de volwassenen er plezier aan beleven … Begin met Futuroscope: dansen met robots, vliegen als een vogel, 4D-films bekijken, plezier maken op de attracties, versteld staan van de shows … Dat en nog veel meer mag u verwachten tijdens uw bezoek aan Futuroscope. Dolle pret, spanning en emotie een hele dag lang! Bent u in de stemming voor nog meer avontuur, zet dan koers naar de Zoo van Beauval, een van de meest ongelooflijke dierentuinen van heel Europa: een domein van 22 hectare met maar liefst 4.000 dieren … Dat mag u niet missen! Uw vakantie oogt bepaald veelbelovend, niet?

1 camping gevonden

De Yelloh ! Village campings dichtbij

campings Charente-Maritime

Om te ontdekken
×