Camping in Rhône-Alpes

Voor een dynamische vakantie, op het platteland of in de grote Franse steden, voor sportievelingen of voor shoppingfanaten, is een campingverblijf in de regio Rhône-Alpes ideaal.

Ontdeck vakantie kamperen in Rhône-Alpes

Voor een rustvakantie of voor extreme sporten moet u in de Ardèche zijn. De natuurlijke schoonheid zal u zeker bevallen: de smalle bergengtes, het gevarieerde reliëf en een klimaat nu eens mediterraan dan weer bergachtig. Kom pure lucht inademen en proef van de heerlijke specialiteiten! In Lyon vindt u haute couture boetieks, internationale musea, grote openbare parken, bars en pubs op elke hoek van de straat. Deze grote Franse stad, die internationaal beroemd is dankzij haar lichtfeest, moet u echt gaan ontdekken. U zult betoverd zijn door haar architectuur en haar kosmopolitische uitstraling.

Grenoble, Valence, Chambéry, Annecy en Saint Etienne zijn karaktersteden. Ze hebben elk hun troeven en hun krachten om van de regio Rhône Alpes één van de vaakst bezochte streken van het land te maken. De regio is getekend door de tweede wereldoorlog en in het bijzonder door de heldhaftige weerstand in Vercors. De bergketen van Vercors, die zich over de departementen l'Isère en la Drôme uitstrekt, met het Gedenkteken van Vercors en de Necropool van Vassieux in Vercors, houdt de herinnering aan de verzetsstrijders levendig.

U kunt de Ardèche ook over water verkennen, peddelend op de gelijknamige rivier. Overal kunt u in een kano-kayak stappen om er de wonderen van de natuur te ontdekken. Een halve dag, een volledige dag, een weekend op bivak, alle formules zijn mogelijk! Kies voor een origineel transportmiddel en ontdek dit kleine groene paradijs.

Proef van de heerlijke regionale keuken tijdens uw kampeerverblijf in Rhône-Alpes. Reblochon, Beaufort en Tomme de Savoie behoren tot de beste Franse kazen. Afspraak in een restaurantje in Lyon (bouchon lyonnais), om er te genieten van de gastronomie die beroemd is in alle uithoeken van de wereld. Van de typische schotels moet u zeker de andouillettes proeven (een soort worst), de ravioli of de uitstekende fondue van Savoie. De streekkeuken is een rijke en overvloedige keuken die uw maag en uw smaakpapillen zal verwennen.

Camping Rhône-Alpes

Voor culturele, sportieve, historische en smaakervaringen is de regio Rhône Alpes ideaal.

10 campings gevonden

campings Ardèche

campings Drôme

campings Isère

Om te ontdekken
×