Camping Le Poët-Laval

Hou halt in het vestingsdorp Le Poët-Laval in de Provençaalse Drôme en laat u verrassen door zijn kasteel.

Al gehoord van Le Poët-Laval?

Op de top van de beboste heuvels van de Provençaalse Drôme, op 5 km van Dieulefit, ligt Le Poët-Laval. Dit omwalde dorp tussen het massief van de Vercors en dat van Les Baronnies heeft heel wat verrassingen voor u in petto. Zo vindt u hier een middeleeuws kasteel dat de Hospitaalridders van Sint Jan van Jeruzalem hier tegen het einde van de 12e eeuw bouwden. Neem zeker ook een kijkje in de massieve donjon en de kapel uit de vroege 13e eeuw. Het uitzicht over de vallei van de Jabron is bovendien zo adembenemend mooi dat u vast pardoes verliefd wordt op deze plek!

 

Wist u dit? Le Poët-Laval bekent zoveel als ‘het heuveltje in de vallei’. Leuk, toch?

 

Wat staat er op het programma?

Le Poët-Laval is een middeleeuws dorp dat het label ‘Plus beaux villages de France’ draagt. Er is dus heel wat te ontdekken en ook het landschap is prachtig. Wat dacht u van een bezoek met uw familie aan het kasteel en het oude dorp onder de deskundige leiding van de ‘Vrienden van het Oude Poët-Laval’? Reserveren hoeft niet! Tijdens een 2 uur durende wandeling bezoekt u het kasteel, maar ook de Saint Jean-kapel, de Rue du Château en de zuidelijke en westelijke omwallingen.
Neem ook een kijkje in het Centre International d’Art et d’Animation Raymond du Puy en rust even uit op een van de drie banken vanwaar u een verbluffend mooi uitzicht over de vallei hebt. Uiteraard is ook het animatieaanbod niet te versmaden: de patroonsfeesten, de gezamenlijke picknick ... Eén ding staat vast: u gaat zich niet vervelen!

×