Camping Dieulefit

Criteria wissen
Dieulefit is een dorp met een bijzonder erfgoed en unieke natuur. Een aantrekkelijke plek voor intellectuelen en pottenbakkerskunst- en natuurliefhebbers die een bezoek meer dan waard is!

Het authentieke en bijzondere Dieulefit is populair bij veel artiesten, intellectuelen en liefhebbers van natuur. Profiteer van uw campingvakantie in Dieulefit en maak hier kennis met de Drôme in een notendop! U bevindt zich hier tussen de Provence met zijn heerlijke lavendelgeur en de Dauphiné met zijn weelderige landschappen. Het oude centrum van Dieulefit nodigt u met zijn fonteinen, waterbassins, oude kerken en sfeervolle huizen uit voor een prachtige wandeling tussen schitterende oude gebouwen. U krijgt er beslist het gevoel terug te reizen in de tijd!

Uw zoekresultaten: 3 Campings

Campingdorpen Drôme

Campingvakantie Dieulefit

Het dorp Dieulefit staat ook bekend als een plek waar talrijke joden, verzetsstrijders en geëngageerde intellectuelen met open armen werden ontvangen: tijdens de Tweede Wereldoorlog was het voor veel van hen een toevluchtsoord. In Dieulefit zijn op de Chemin des Artistes, een kleine wandelroute van ongeveer een kilometer, de sporen hiervan nog steeds zichtbaar. Op deze route wandelt u door de mooiste stukjes natuur. De herinnering aan de artiesten die hier een schuilplaats vonden is nog steeds levendig…

Tijdens uw campingvakantie in Dieulefit kunt u ook kennismaken met de unieke en genereuze streek waar zowel de mens als de natuur zich van hun beste kant laten zien. U zult bijvoorbeeld absoluut genieten van de verrukkelijke lokale geitenkaas, de “Picodon Dieulefit.”

Dieulefit is ook een kunstdorp: in het Maison de la Céramique leert u alles over de geschiedenis van de lokale pottenbakkerskunst, van het Gallo-Romeinse tijdperk tot het heden. Er worden zelfs kennismakingscursussen pottenbakken gegeven! En op de regelmatig georganiseerde pottenbakkersmarkten vindt u vast een origineel souvenir om mee naar huis te nemen. Misschien ontdekt u zelfs wel onvermoede artistieke talenten bij uzelf…

×