Camping Nyons

Criteria wissen
Ga kamperen in Nyons, land van lavendel en olijfbomen aan de oever van de rivier de Eygues en beleef een ontspannende, 100% natuurvakantie midden in de Provençaalse Drôme.
Kamperen in de streek van Nyons betekent een kennismaking met een stukje paradijs midden in de Provençaalse Drôme.
De stad wordt vanwege het microklimaat (gekenmerkt door een groot aantal zonuren, aangename temperaturen en weinig wind) ook wel “het kleine Nice” genoemd, u zult hier een heerlijke en zonnige vakantie beleven.
Gelegen aan de voet van het massief van de Baronnies Provençales, lijkt de stad Nyons zich te hebben genesteld tussen de bergen. Hier ligt een zeer gevarieerd, zowel mediterraan als bergachtig landschap op u te wachten!

Uw zoekresultaten: 3 Campings

Campingdorpen Drôme

Campingvakantie Nyons

De stad Nyons, sinds 2010 een erkende toeristische bestemming, wordt in Frankrijk beschouwd als één van “de 100 mooiste plekken die het omrijden waard zijn” en is een ideale bestemming voor uw vakantie.

De plaats staat bekend vanwege de wijnvelden en is vooral beroemd voor haar olijfboomgaarden die het Franse kwaliteitslabel “Opmerkelijke Smaaklocatie” dragen. U zult er ongetwijfeld de zwarte Tanche-olijf proeven of genieten van de bijzonder fruitige olijfolie uit de streek. Lukt het u om de verschillende aroma’s en smaken te herkennen: groene appel, vers gemaaid gras, hazelnoot of amandel? Olijfolie-experts komt het proeven!

Voor liefhebbers van oude gebouwen en architectuur heeft de stad Nyons heel veel te bieden. Bekijk bijvoorbeeld de Tour Randonne die boven de stad uitsteekt, de Romeinse brug van Nyons over de rivier de Eygues, sinds 1925 een historisch monument, en eindig uw tochtje op het Place des Arcades waar u op een terras in de schaduw heerlijk kunt genieten van een glaasje.

Camping Nyons

Vanwege het milde klimaat is de omgeving van Nyons ook bijzonder geschikt voor het beoefenen van activiteiten in de natuur. Via meer dan 400 km aan bewegwijzerde paden kunt u de fraaie landschappen, kleuren en geuren van de streek ontdekken. En geen paniek als u niet zo gek bent op wandelen of mountainbiken, in de streek kunt u zich nog aan vele andere sportieve activiteiten wagen: klimmen, via ferrata, canyoning, paardrijden, paragliden!

×